INSPIRACIJE + SAVJETI

Instagram ideje za organizaciju ormara

 

Originalnih ideja nikad dosta, zar ne? Volimo otkrivati nove talente interijerske zajednice i dobiti uvid u svijet nekih od najistaknutijih kreativaca i proizvođača. Ovoga puta nas je zanimalo kako su u svojim garderobama i ormarima stvorile više prostora i reda autorice profila koje pratimo, a najzanimljivije prijedloge vam donosimo u nastavku i to samo one jednostavnije za koje vam ne treba više od jednog poslijepodneva da ih sprovedete u djelo.

1. Zadržite samo stvari koje nosite. S vremena na vrijeme trebate očistiti ormar i riješiti se odjeće koju ne nosite. Slijedite pravilo od 12 mjeseci: Ako odjevni predmet niste obukli niti jednom u godini dana, vjerujte nam, više ga nećete nositi.

2. Organizirajte unutarnji prostor prema vrsti odjeće koju ćete zadržati. Možda imate više dugih kaput nego kratkih, pa će vam trebati dugi prostor da ih objesite. Ili možda imate više majica i hlača, što znači da ćete trebati više polica. Dakle, ormar trebate prilagoditi vašoj odjeći, a ne obrnuto.

3. Podijelite i razvrstajte odjeću. Organizirati stvari u kutije i košare. Unutrašnjost ormara će biti urednija i lakše ćete pronaći ono što tražite, osobito manje odjevne predmete.

4. Iskoristite vrata ili unutrašnjost modula kako biste na vješalice mogli vješati ogrlice, šalove, marame i manje torbe.

5. Koristite ladice. Ladice su gotovo neophodne, ali razmislite o prozirnim materijalima ili košarama koje će vam olakšati pregled sadržaja.

U nastavku pogledajte još Instagram ideja, koje vam mogu pomoći da osigurate potreban prostor u garderobi, spavaćoj sobi ili u sobi koju ste pretvorili u hram za odjeću.

Foto: Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:34