izazovi uređenja

Iskoristite svaki centimetar uske dnevne sobe

Imate li u svojem domu uzak hodnik, međukat ili usku dodatnu prostoriju koju ne znate kako biste iskoristili? Uske prostorije poseban su izazov za uređenje, no to ne znači da ne možete maksimalno iskoristiti dostupan prostor. U nastavku pogledajte nadahnjujuće primjere odlično iskorištenih uskih prostorija kojima ništa ne nedostaje, osim još kojeg kvadrata.

Neiskorišteni kutak stana koji možete vidjeti na fotografiji vlasnici su odlučili urediti postavljanjem polica na zid, čime su dobili prostor za odlaganje knjiga i stvari a da nisu izgubili na prostoru poda. Jedna posebno duboka polica u sobi funkcionira kao mali radni stol, a fotelja za odmaranje može se razvući u dodatni ležaj pa se tako ova prostorijica po potrebi može pretvoriti u sobu za nenadanog gosta.

Antikni stol smješten u usku prostoriju na fotografiji ključni je komad namještaja koji ovu malu radnu prostoriju čini udobnom i atraktivnom, a veliki prozor jamči prodiranje svjetla u prostor.

Čak i najuže prostorije mogu biti dobar prostor za rad. Police i ormari ne moraju biti posebno duboki da bi u njih stale klasične knjige, a na taj ćete način osloboditi ostatak svojeg životnog prostora od dokumenata i poslovnih knjiga.

Ako prostor koji imate na raspolaganju ide u dužinu, možete pokušati stisnuti u njega ne samo radni prostor, nego i ugodni kutak za čitanje u obliku fotelje ili male sofe.

U ovom kutku prepunom sunca ugradbena klupa djeluje kao prostor za opuštanje i čitanje, a polica dignuta na zid iskorištena je kao izvrstan radni prostor.

Kutne garniture mogu biti iznenađujuće dobro rješenje za male prostore. U slučaju da ne možete pronaći garnituru koja je pravog oblika ili veličine, pokušajte iskombinirati dijelove modularnog kauča kako biste dobili sasvim jedinstveni boravak.

U boravku koji je preuzak da stvorite grupaciju od dva kauča postavljena jedan nasuprot drugog još možete stvoriti prostor za druženje pomoću tapecirane klupe koja se proteže uza zid.

Dugi stol koji funkcionira kao dvostruka radna soba predstavlja način kako maksimalno iskoristiti dužinu uskog prostora.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 20:55