SAVJETI ZA 'OSVJEŽAVANJE' DOMA

Isprobani recepti kojima možete unaprijediti svoj dom, a da pritom ne potrošite ni lipe

 Erin Conway
Srećom, danas postoje rješenja kako urediti interijer bez ijedne potrošene kune, a mi smo za vas izdvojili ona koja su, barem nama, najzanimljivija

Zbog izolacije koja je uvedena kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa, milijuni ljudi ostali su kod kuće. Međutim, to ne mora nužno biti loše jer sada napokon imamo vremena napraviti sve one male preinake o kojima mjesecima razmišljamo. Ako ne volite kupovati stvari za dom putem interneta, ne brinite, izdvojili smo za vas pet stvari koje možete napraviti u svom domu kako biste ga osvježili, a da pritom ne potrošite ni lipe.

1. Napravite mjesto za radni kutak

Za radni prostor nije vam nužno potrebna posebna soba, sada svoj radni kutak možete 'stvoriti' u gotovo svim dijelima vašeg doma. Radni kutak trebao bi biti inspirativan, udoban prostor koji ujedno odiše posebnom osobnošću. Uredite ga po vlastitom ukusu i bit ćete mnogo produktivniji.

2. Organizirajte stvari

Svoj dom možete unaprijediti i najobičnijim pospremanjem, odnosno organizacijom. Naime, kako biste dobili malo više mjesta u svom stambenom prostoru, potrebno je napraviti dobru organizaciju prostora i pametno posložiti stvari koje posjedujete. Sve one stvari koji redovito koristite uredno posložite i selektirajte, kako biste ih kasnije lakše pronašli. S druge strane, sve ono što ne koristite često (ili nikad) bacite ili pospremite za doniranje onima kojima bi to moglo trebati.

3. Promijenite raspored namještaja u domu

Ova jednostavna ideja neće vam oduzeti mnogo vremena niti otrošiti vaš novac, a u potpunosti može 'transformirati' cjelokupni izgled vašeg stana ili kuće. Poigrajte se s detaljima u prostoru i 'osvježite' interijer, nećete požaliti.

4. Ukrasite zidove

Izdvojite jednu zanimljivu stvar u domu koja vam se sviđa te ju objesite na zid. Bez obzira na to je li riječ o praznom zidu iznad sjedeće garniture, televizora, kreveta ili pak onoga u hodniku, uvijek je odlična ideja ukrasiti površinu koja je prije bila prazna. Zašto ne biste izdvojili neku dekoraciju koja vam se sviđa u domu te njom ukrasili zid? Vjerujte nam, itekako će osvježiti vaš životni prostor.

5. Poigrajte se bojama

Kombiniranje različitih boje u neutralnoj prostoriji još je jedan od zanimljivih trikova kojima ćete u potpunosti transformirati izgled vašeg doma, i to bez ijedne potrošene kune. Sobu s neutralno obojenim zidovima možete osvježiti detaljima kao što su posude za cviijeće, prekrivači, dekorativni jastučići i slično, a bitno je samo da ti detalji budu u jarkim bojama kako bi se istaknuli. Pritom ne morate kupovati ništa novo, samo pregledajte što već od ranije imate kod kuće i grupirajte odabrane predmete u onoj boji koju u prostoru želite istaknuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:34