uradi sam

Izgradite za svoje klince simpatičnu kućicu od kartona!

Svi se rado sjećamo svojih kućica od kartonskih kutija koje smo barem jednom u djetinjstvu koristili kao savršen prostor za igru i maštanje. Došlo je vrijeme da svojim mališanima sagradite slatku kućicu u cvijeću i osigurate im beskrajnu zabavu! Ako nemate niti jednu kartonsku kutiju doma, raspitajte se u lokalnoj trgovini i sigurno će vam izaći u susret, pogotovo ako im kažete da se spremate na gradnju prave vile za svoje klince. Uključite cijelu obitelj u veseli pothvat i ne samo da ćete uživati u kreativnom projektu, nego će i vaši najmlađi biti zadovoljni što su pomogli.

Potreban materijal

dvije veće kartonske kutije
flomaster
škare
skalpel
široka ljepljiva traka
akrilne boje po izboru (bijela/crna)
široki kist za bojanje
papiri u boji za crjepove
ukrasne lampice
cvijeće i komadi biljke puzavice
jednostavna tkanina za zavjese

Postupak

Ovisno o tome kakve kutije imate na raspolaganju, treba ih povezati tako da zajedno čine kućicu s pravim krovom. Veća kutija neka vam posluži za osnovnu strukturu kuće.

Na njezinim stranicama olovkom iscrtajte kvadratične i pravokutne oblike u veličinama po želji koje ćete potom skalpelom izrezati kako biste dobili otvore prozora i vrata. Vrata izrežite. Iskoristite drugu kutiju kako biste oblikovali krovište vaše buduće kućice. Na primjeru s fotografija korištene su duboke kutije pa je trebalo dodati samo komad kartona svakoj strani kako bi se one mogle spojiti u krovište.

Bočne dijelove koji se koriste za zatvaranje kutije iskoristite kako biste s bočnih strana zatvorili krovište tako što ćete karton prisloniti uz krovište, odrezati višak kartona te ljepljivom trakom pričvrstiti nastali dio za krovište.

Kada završite osnovnu strukturu, treba obojiti kućicu u bijelo i pustiti da se osuši.

Istovremeno prerežite veliki izrezani komad vrata na dva dijela, prebojite u crno i pustite i njih da se osuše. Jedan dio dodatno izrežite kako biste dobili mali prozor, a na drugi dio pričvrstite jednostavnu drvenu kvaku kakva se može kupiti u većini dućana s kućanskom opremom. Neka ukrasna vrata budu centimetar ili dva manja od otvora kuće.


Vrata koja ste obojili s jedne strane pričvrstite ljepljivom trakom tako da se mogu otvarati.

Crjepove izrežite od papira u boji pa ih pričvrstite na krov red po red. Ljepljivom trakom ukrasite okvir prozora. Ljepljivom trakom zalijepite tkaninu za unutrašnjost kućice i zavežite. Za poseban dojam iskoristite dijelove puzavice kako biste zavezali tkaninu i izvucite je kroz prozor van.

Za posebno čaroban dojam objesite na krov i u unutrašnjost ukrasne LED lampice i dodajte teglicu cvijeća ispred, deke u unutrašnjost i neka vesela igra počne!

Izvor: Say Yes

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 06:17