Ništa lakše!

Izradite sami slatki čvorasti jastučić koji je osvojio internet

Žudite li za malim osvježenjem uređenja svoje dnevne sobe prije proljeća? Imamo odličan prijedlog za vas! Izradite sami iznimno dopadljiv čvorasti jastučić koji je već zavladao interijerima i osvojio brojne poklonike zbog svojeg vedrog dizajna i zanimljive teksture. Meki, šareni i razigrani jastučići uljepšat će vašu sofu bez velikih troškova, a ako ih izradite u elegantnoj i tamnijoj boji, izgledat će jednako sofisticirano kao i ostatak vašeg interijera. U nastavku doznajte kako i bacite se na posao!


Potreban materijal

rastezljiva tkanina dužine od oko 150 cm, širine oko 40 cm
škare
pribadače za šivanje
šivaća mašina
konac
duža kartonska rola od papira za zamatanje poklona
dugo ravnalo
punilo za jastuk

Postupak

Izrežite dvije trake široke 18 cm, a duge minimalno 140 cm.

Stvorite rukav od trake tako što ćete je presaviti po dužini na pola tako da se vanjska strana krajeva dotiče. Pričvrstite rub pribadačama.

Zašijte krajeve šivaćom mašinom, i to cik-cak šavom za elastično porubljivanje cijelom dužinom tkanine centimetar od ruba. Važno je da šav bude cik-cak oblika kako bi se šavovi rastezali s tkaninom prilikom punjenja.

Zašijte i jedan kraj tkanine kako biste zatvorili rukav. Uvucite zašiveni rukav u kartonsku rolu vodeći s otvorenim krajem, izvucite ga s druge strane i presavijte tkaninu preko kartonske role. Time ćete izokrenuti materijal na pravu stranu. Navucite cijelu dužinu tkanine na kartonsku rolu i naberite je.

Zašiveni kraj rukava mora biti na jednom od krajeva role. S druge strane role počnite ubacivati punjenje za jastuke i pogurajte ga dugim ravnalom ili sličnim dugačkim pomagalom sve dok ne dosegne kraj role, odnosno kraj rukava. Pokušajte popunjavati ravnomjerno rukav i polako skidajte tkaninu s kartonske role.

Kada popunite cijelu dužinu rukava, njegov kraj zavežite ili zašijte mašinom. Ne brinite, on se na kraju neće vidjeti. Ponovite postupak s drugom trakom.

Kada su obje trake spremne, uzmite jednu od njih i počnite je petljati prateći ilustraciju u nastavku.

Kad je prvi popunjeni rukav zapetljan, "pratite" njegovu liniju pomoću drugog, smještajući drugi rukav preko ili ispod prvog kako biste dobili paralele. Kada uskladite cijelom dužinom dva rukava, namjestite ih tako da formiraju čvrsti čvor i ugurajte četiri kraja u unutrašnjost jastuka kako biste ih sakrili. Simpatičan i efektan jastučić je gotov!



Izvor: Sugar and Cloth

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 15:56