Uradi sam

Jednostavni vanjski tuš za brzinsko osvježenje

 

U ljetno vrijeme kada se temperature penju preko 40 stupnje Celzijusa posve je razumljivo da bismo se najradije zavukli u neki hladni kutak našeg doma i vegetirali dok nesnosna vrućina ne prođe. No, nismo uvijek u prilici to učiniti, niti su naši unutrašnji prostori uvijek optimalno rashlađeni, pogotovo ako nemamo klima-uređaj niti pošteni ventilator. Za one koji bi radije vrijeme provodili u svom vrtu ili dvorištu i odmarali u prirodnom hladu drveća pronašli smo odličan "uradi sam" projekt koji jamči osvježenje. Riječ je o postavljanju jako jednostavnog vanjskog tuša koji će vam pomoći da se rashladite u trenu!

Potreban materijal

dvije drvene daske dimenzija 5cm x 10cm i dužine od otprilike 76 cm
olovka
osam čavala, dužine oko 8 cm
pila
glatko kamenje
čekić
dugo crijevo
fleksibilna glava tuša
uže
adapteri za spajanje glave tuša, crijeva i najbliže slavine

- ova stavka ovisi o veličini glave tuša pa ponesite i nju i crijevo u dućan kada bude kupovali adaptere kako ne biste pogriješili s veličinama

Postupak

Izradite sustav za oticanje vode na kojem ćete stajati tijekom tuširanja. Kako biste to učinili izmjerite 38 cm na obje daske (odnosno pronađite sredinu daske), označite mjesto olovkom i razrežite ih na pola.

Čavlima pričvrstite dva komada daske pod kutem od 90 stupnjeva, a potom to ponovite na svakoj strani kako biste dobili drveni okvir za podnožje tuša.

Smjestite dobiveni okvir ispod drveta na koje ćete objesiti tuš i popunite okvir glatkim kamenjem za ugodnije stajanje.

Spojite crijevo s jedne strane za slavinu u podrumu, kuhinji ili koji god vam je izvor čiste vode najbliži. Za to će vam trebati adapteri koji se mogu nabaviti u željezarijama i većim trgovinama s proizvodima za gradnju doma. Na isti način za drugi kraj crijeva spojite glavu tuša.

Od užeta napravite omču koju ćete s jedne strane objesiti na drvo, a koja će vam poslužiti za vješanje glave tuša. Omotajte crijevo s tušem oko stabla kako biste ga učvrstili te s dodanim užetom stabilizirajte samu glavu tuša.

Otvorite vodu i uživajte!

Izvor: Poppy Talk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:37