izvrsni trikovi

Jeste li spremni za brzo i zabavno pospremanje božićnih dekoracija?

Svake godine pokušavamo osmisliti nove načine da što brže i bezbolnije raspremimo sve ukrase koje smo s veseljem vješali po kući, po mogućnosti uz što manje razbijenih kuglica i polomljenih ukrasa. Spetljane lampice prava su noćna mora, a obiteljske kuglice previše su vrijedna uspomena da bismo ih samo strpali u kutiju i ubacili u ormar. Pogledajte nekoliko odličnih ideja kako jednostavno pospremiti svoje ukrase kako bi nam još godinama dobro služili.

Kada potrošite sva jaja u hladnjaku, sačuvajte kartonsku kutiju jer vam upravo ona može poslužiti da pospremite svoje kuglice na sigurno! Kutije od kartona ili plastike s pojedinačnim spremnicima jednako su dobro rješenje kojim ćete zaštititi svoje kuglice od lomljenja.

Duge nizove perlica pospremite u plastične boce kako biste spriječili njihovo zapetljavanje oko ostalih ukrasa.

Ako volite svoje ukrase razdijeliti po bojama, u tome vam mogu pomoći plastične vrećice za hranu! Ne samo da ćete svoju kolekciju tako lakše održati urednom, nego odmah možete uočiti kojih kuglica imate manje te koje vam boje nedostaju.

Namotajte lampice oko odvojenog komada kartona prije nego ih pospremite u kutiju kako se ne bi zapetljale do iduće godine. Dodatna korisna značajka ovog načina pospremanja jest da na karton možete napisati upute i napomene za korištenje koje će vam olakšati posao iduće godine. Za pospremanje lampica mogu vam poslužiti i limenke od kave. Razrežite plastični poklopac u obliku slova X i u unutrašnjost smjestite utikač ili regulator svjetla, a same lampice omotajte oko limenke.

Prozirne kutije i spremnici izvrstan su izbor za pospremanje ukrasa jer tako odmah možete vidjeti što se u njima skriva. Olakšat ćete si tako potragu za kuglicama koje su vam posebno drage, a zatvaranjem kutija izbjegli se mogući nered uzrokovan njihovim nehotičnim izvrtanjem. Sačuvajte plastične kutije od kolača ili dostavljene hrane i u njih pospremite zamotane kuglice. Manji paketići popunjeni kuglicama zamotanima u papir sigurnije su rješenje od velike natrpane kutije. U dućanima s kućanskim potrepštinama mogu se pronaći i plastične kutije s već ugrađenim odjeljcima pa vam to može biti korisno za brzinsko razdvajanje različitih vrsta ukrasa.

Pospremite pojedinačne ukrase u plastične čaše kako biste ih zaštitili od međusobnog udaranja. Kako bi vam bilo lakše, zalijepite pojedinačne čaše na veći karton pa tako možete pomicati i pospremiti njihov veći broj odjednom u plastičnu kutiju.

Puknule su vam najdraže najlonke? Nemojte ih baciti! Pomoću njih zaštitite blagdanske svijeće od oštećivanja i prašine. Tako zamotane smjestite ih u kutije obložene papirnatim ubrusima. Iako se čini kao dobro rješenje, novinski papir nije dobar odabir za pospremanje stvari jer se tinta lako može preslikati i tako zamazati naše najdraže ukrase.

Ponosni ste na svoj ukrasni vjenčić i ne želite da vam se uništi do iduće godine? Objesite ga na vješalicu! Preko vješalice potom smjestite plastiku koja se inače koristi za pospremanje odjeće i objesite u garažu, na tavan ili u zabačeni ormar do iduće godine.


Umjetno božićno drvce ove godine zamotajte plastičnom kuhinjskom folijom. Tako ćete ga zaštititi od prašine i uštedjeti na prostoru jer ćete grane stisnuti usko uz njegovo središte. Iduće godine sve što će vam trebati da dođete do svog drvca oštre su škare kojima ćete prerezati foliju i to je to.

Klasično rješenje za pospremanje kuglica je plitka kartonska kutija u kojoj možete smjestiti kuglice međusobno razdvojene mekim kartonskim razdjelnicima.

Čvrste plastične ukrase možete objesiti i tako pospremiti! Sve što vam treba je dublji plastični spremnik, dvije duže plastične cijevi te izbušene rupe. Nanižite ukrase na cijevi i pustite ih neka vise! Svakako bismo preporučili da osjetljive kuglice pospremite u zasebne kutije kako ne bi došlo do njihova pucanja.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:56