HOW TO

Kad ti život da limune... Ukrasi salvete!

Kreativka Dražana Paladin Pavelić iz popularnog studija za organizaciju evenata Eventastic pokazuje vam kako da napravite originalne salvete s omiljenim motivima agruma, a pritom ne potrošite puno novčića ili vremena.

Potreban materijal:

  • platnena salveta (krpa, marama ili jednostavno komad tkanine)
  • akrilne boje za tkaninu u željenoj boji (žuta, zelena ili narančasta)

1. Pripremite kist ili više njih ako ćete raditi s više boja. Polovice limuna pripremite nekoliko sati prije rada jer na početku imaju previše soka pa će umjesto otiska limuna ostati velika obojena fleka. Obojajte kistom polovicu limuna u željenu boju.

2. Nježno prislonite limun na tkaninu. Podignite i ponovite još jednom na drugome mjestu.

3. Opet namažite bojom polovicu i nastavite s ostavljanjem tragova kako bi tragovi bili sličnog intenziteta. Oslikavajte podlogu koliko želite, ali iz našeg iskustva čak i s dva-tri otiska dobit ćete željeni efekt.

4. Ostavite da se suši 24 sata.

SAVJET PLUS

Iako možete koristiti sve agrume, iz našeg iskustva limun je najbolji i optimalne veličine. Limeta je manja i nježnija, a naranča i grejp preveliki, no eksperimentirajte i odaberite što vam najbolje odgovara za vaš projekt.

Istom tehnikom možete oslikati i namještaj, zid ili papir. Od papira možete napraviti čestitke ili ga iskoristiti za zamatanje ljetnih poklona.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:44