BIJELO NE MORA BITI DOSADNO

Kako bijeli interijer učiniti ugodnijim i ljepšim?

 Instagram/domekzalasem
Tko kaže da su bijeli interijeri dosadni?

Neutralne boje općenito, a naročito bijela mogu svaki manji prostor učiniti većim te mogu stvoriti dojam otvorenosti i prozračnosti. Međutim, bijela prostorija u domu nerijetko se može činiti i nedovršenim te pomalo dosadnim ako se ne pripazi na neke stvari prilikom uređenja. Zato vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako urediti bijelu prostoriju u domu, bez obzira na to je li riječ o dnevnom boravku, kuhinji, kupaonici ili spavaćoj sobi.

1. Eksperimentirajte s različitim teksturama

Monokromatske prostorije, pogotovo one u potpuno bijeloj boji, ponekad mogu izgledati sterilno i dosadno. Upravo u tom slučaju od velike pomoći može biti dodavanje teksture, čak i u sličnim tonovima. Čupavi tepih, ukrasni jastuci, obojena cigla, stolić i sve ostalo što vam se sviđa savršeno će pristajati u interijeru.

2. Ukrasite sobu detaljima u boji

Bijela baza savršena je za sve one koji vole neutralne interijere, ali i detalje koji se jačinom ističu od ostatka prostora. To je odlično rješenje koje će doprinijeti uspostavljanju ravnoteže u prostoriji. Dovoljno je izabrati nekoliko detalja koji nijansama 'odskaču' od bijele površine kao što su prekrivač, jastuk, okviri za slike ili svjetiljke.

3. Dodajte zelenilo

I pritom ne mislimo na zelenu boju namještaja ili nekih drugih manjih dekoracija. Naime, riječ je o zelenim biljkama koje će biti savršena dekoracija u vašem bijelom interijeru i cijeloj atmosferi dati određenu dozu živosti te razigranosti.

4. Koristite više različitih bijelih nijansi u prostoru

Jeste li znali da u svijetu postoji preko 50 različitih nijansi bijele boje? Da, dobro ste pročitali. Ako se želite bazirati isključivo na ovoj boji, možete bez problema koristiti više njezinih nijansi u prostoru. Eksperimentirajte s tonovima, sigurno nećete pogriješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 17:48