EFEKTNO, A POVOLJNO

Kako dati karakter novom, ali i starom stanu

 JASMINE ROTH
 

Preseljenje u novi stan je uvijek uzbudljiv događaj, osobito ako uživate u uređenju i znate što želite. No, unatoč veselju i sreći, rijetko se u njemu osjećamo kao da je zaista naš, osobito ako se radi o preseljenju u novi stan u kojem nema 100 godina starih drvenih podova ili šarmantnih izvornih elemenata gradnje. No, ne brinite, uz malo kreativnosti možete stvoriti šarmantan interijer i osjećaj povijesti čak i u potpuno novom stanu. Zanemarite loše strane i pronađite dobre karakteristike koje ćete učiniti boljim. Evo kako!

TREVOR SMITH

Dodajte predmete s pričom

Iako je vaš dom nov, vaš namještaj ne mora biti. Pokušajte dodati jednu ili dvije stvari koje izgledaju lagano istrošeno ili vintage. Poželjno je da daju dojam nekog drugog vremena, prostora ili stila s pričom. Umjesto kupovine novih slika, vaza ili ogledala nabavite stare na buvljaku ili trgovini antikvitetima, kojih na webu ima zaista puno. Od domaćih nam je posebno draga stranica aukcija.hr na kojoj možete kupiti divne predmete za vrlo malo novaca. Imajte na umu da male stvari mogu napraviti veliku razliku.

JOAQUIN TRUJILLO

Obojite neočekivana mjesta

Zidovi su uvijek dobar izbor, no, vrata ostave ili kuhinjski otok mogu biti upečatljiv detalj koji neće ostati nezamijećen. Neočekivana boja može u potpunosti promijeniti doživljaj prostora. Ako vas ne veseli bojenje, eksperimentirajte s većim namještajem svijetlih nijansi. Nama je, na primjer, baršunasta ružičasta sofa neodoljiva.

CODY GUILFOYLE

Izmijenite opremu u kupaonici

Izvođači radova preferiraju prazne plahe, zbog čega su kupaonice u novogradnji često hladne i sterilne, a na vama je da ih učinite poželjnim za boravak. Dobra promjena koju možete napraviti u trenu je dodavanje vintage ogledala. Također, umjesto običnih slavina odaberite neke retro, danas ih u gotovo svim trgovinama možete kupiti i nisu skupe, a može dati malo "šmeka" vašoj novoj kupaonici.

SETH CAPLAN

Objesite obiteljske fotografije

Stare fotografije ili posteri koje čuvate na tavanu posve drugačije izgledaju kada su uokvireni i obješeni na zid. Bitno je da stvorite ravnotežu, odaberite ujednačene kadrove ili crno-bijele slike. Ako preferirate eklektičan stil odaberite različite veličine ili boju rame, i imat ćete savršeno nesavršen zid.

Izvor: domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:26