16 IDEJA

Kako dizajnirati obiteljsku kupaonicu?

 

Dijeljenje jedne kupaonice na troje ili više ljudi znači da ćete trebati pametna dizajnerska rješenja koja će zadovoljiti različite potrebe ukućana. Iako biste možda željeli jednostavniu, elegantnu i luksuznu kupaonicu, negdje ćete sigurno trebati pohraniti igračke i druge nužne stvarčice članova obitelji. I baš zato namještaj mora izdržati redovito korištenje, ali i povremeni kaos.

Prostori za pohranu stvari glavna su stavka kad je riječ o većini obiteljskim kupaonicama. Posljednja stvar koju želite kada se u kupaonici opuštate i odmarate jest gomila igračaka na podu. Ako imate veću kupaonicu, odaberite namještaj sa širokim i dubokim policama. Njima ne samo da ćete dobiti dvostruko prostora za pohranu, nego i izgledaju fantastično. No, ako imate manju kupaonicu, pokušajte s ugradbenim ormarićima i nišama, kukama i pletenim torbama koje su također odlične za odlaganje različitih predmeta.

Ako želite urediti kupaonicu s cijelom obitelji na umu, pobrinite se da unesete malo boje. Različitim uzorcima i veselim bojama brzo ćete preobraziti kupaonicu u mjesto na kojem će dijete rado boraviti i osjećati se sigurno.

Jednostavna i lijepa kupaonica s puno prostora za odlaganje stvari.

Plažom inspirirana kupaonica kombinacija je sive (pijesak) i ružičaste (ljuskice) boje. Moderna je i izgleda prirodno. Polirani kameni mozaik i beton sivo oslikani zidovi ublaženi su ružičastim ručnicima, toplom bojom drva i pletenom košarom za pohranu.

Ova velika, tradicionalno uređena kupaonica ima dva umivaonika i ispod veliki ormarić u koji stane puno stvari. Polica za ručnike nalazi se na zidu nasuprot kade i u istoj je boji kao kada i ormarić.

Kupaonica s velikim ormarom za odlaganje stvari.

Plave i bijele pločice u ovoj lijepo organiziranoj kupaonici u kombinaciji s bijelim policama, košarama i detaljima ostavljaju dojam veselog raspoloženja.

Ugradbeni ormarić s dubokim policama u kupaonici.

Ova bijela, rustikalno uređena kupaonica osvježena je veselim šarenim detaljima, idealnim za mlađe članove obitelji.

Dječje igračke neuredno ostavljene oko kade posljednja su stvar koju ondje želite vidjeti. Vrećica poput ove pričvršćena na zid može biti odlično rješenje za pohranu igračaka.

Klasično uređena duga kupaonica opremljena ormarićem s puno ladica.

Ova luksuzno uređena kupaonica ima bijeli mramor i dva umivaonika.

Ormar s ladicama i otvorenim policama, i košarama za smještaj stvari.

Jednostavne bijele police uvijek lijepo izgledaju u kupaonici.

Nautikom inspirirana kupaonica s horizontalnim prugama stvara optičku iluziju širine prostorije. Morsko je raspoloženje postignuto plavo-bijelom kombinacijom boja i morskim detaljima.

Neiskorištena soba na tavanu poslužila je za smještaj druge kupaonice s tuš-kabinom.

Drvenim, metalnim ili plastičnim kukicama i vješalicama može iskoristiti prostor zida za vješanje ručnika, a različitim bojama možete odrediti mjesto svakog člana obitelji.

Niše su idealno mjesto za odlaganje kupaonskih stvarčica. Dodajte im staklene ili metalne police i dobili ste super simpatičan prostor za odlaganje stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:44