SAVJETI KOJI ĆE VAM POMOĆI

Kako jednostavno i praktično opremiti novu kupaonicu?

Foto: Pixabay

Kada je riječ o uređenju nove kupaonice, moramo voditi računa o svim bitnim segmentima i dobro ih isplanirati. Naime, čak i u najmanjoj prostoriji u domu greške uređenja itekako su vidljive, a kasnije ih je teško ispraviti

Kako biste izbjegli nesvjesne greške pri uređenju, vro je važno da pametno slijedite sljedeće korake i pravila opremanja kupaonice.

1. Odaberite kvalitetnu keramiku i sanitarije

Biranjem kvalitetnih keramičkih pločica, sanitarija, namještaja  i ostalih elemenata u kupaonici možda nećete uštedjeti, ali ćete sigurno napraviti bolji posao. Ako želite da vaša kupaonica traje, oprema za kupaonicu treba biti provjerena i visoke kvalitete. Jeftinija opcija možda će vas na početku manje stajati, ali mogli bi se ubrzo pojaviti iznenadni kvarovi i potreba za adaptacijom koja je samo još skuplja.

Foto: Pixabay

 

2. Na podove nemojte stavljati zidne pločice

Iako vam se možda čine praktičnijima ili ljepšima, NIKADA na podove u kupaonici nemojte stavljati zidne pločice. Naime, pločice koje su namijenjene samo za zid mnogo će se brže oštetiti, a teže ih je i čistiti. Za podove u kupaonici radije birajte protuklizne pločice, naročito na mjestu ispred tuš kabine ili kade.

3. Ostavite slobodno mjesto za pohranu stvari

Kupaonica je često najmanja prostorija u kući, a s obzirom na to, ostavlja nam i najmanje slobodnog mjesta za pohranu stvari. Zato prije opremanja kupaonice dobro razmislite o tome gdje ćete smjestiti ladice, komodu ili ormariće. Mnogi ljudi pogrešno misle da će im ormarić ispod umivaonika biti dovoljan za pohranu svih stvari poput sredstava za čišćenje, šampona, deterdženata i ručnika. No, u većini slučajeva to se pokaže pogrešnim. Osim klasičnih ormarića, planirajte funkcionalni ormar te nekoliko manje otvorenih polica jer će previše detalja ostavljati dojam kaosa i neurednosti.

Foto: Pixabay

4. Vodite računa o vlastitom stilu

Osim funkcionalnosti, jako je važno da svoj stan uredite po vlastitim željama. Ako preferirate minimalizam, nemojte suviše pažnje poklanjati dekoracijama i detaljima - odlučite po vlastitom ukusu. Vi ćete biti ti koji će svaki dan provoditi u kupaonici pa je potrebno da se u njoj ugodno osjećate. Ako želite isprobati nešto novo, radije potražite pomoć dizajnera interijera koji će vam zasigurno pomoći.

Foto: Pixabay

5. Razmislite o dimenzijama

Tijekom planiranja i opremanja kupaonice treba voditi računa o dimenzijama umivaonika, kade i ormarića. Naime, sve neadekvatne veličine namještaja u kupaonici mogu znatno smanjiti njezinu funkcionalnost, a prostor vizualno učiniti manjim nego što zapravo jest. Neka dimenzije komada namještaja odgovaraju vašim potrebama, ali i kvadraturi vaše kupaonice.

Foto: Pixabay

6. Odaberite odgovarajuću rasvjetu

Kupaonica je jedna od onih prostorija u kojima je nedovoljno imati samo osnovnu vrstu rasvjete. Uz klasični luster, svakako je važno razmislliti i o dodatnoj LED rasvjeti koja će izgledom pristajati  interijeru. Naime, takva rasvjeta savršeni je stilski detalj, ali će usput osigurati i svu potrebnu količinu svjetla koju je ponekad nemoguće postići uobičajenim elementima.

Izdvajamo

Iz drugih medija