GENIJALNI TRIKOVI

Kako kvalitetno i sigurno očistiti svjetiljke i sjenila

Zagreb 190917.
Za potrebe magazinu za Lesninu napravile smo editoril namjestaja inspiraran zdravim spavanjem u izboru 5 soba za spavanje.
Sav namjestaj i detalji za kucu su iz Lesnine.
Stilistica: Danijela Kovacevic
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
CROPIX

Svjetiljke su glavni izvor svjetlosti u našim domovima i zbog toga ih je važno redovito održavati, a to, između ostaloga, uključuje i njihovo čišćenje

Ako svjetiljke redovito održavate, one ne samo da će lijepo izgledati vama i vašim gostima, već ćete im stalnom brigom produžiti vijek trajanja. Osim toga, čiste će vam svjetiljke omogućiti maksimalnu količinu svjetlosti. Iako je osnovno održavanje u pravilu dosta jednostavno, svaki materijal zahtijeva različite metode čišćenja.

Sjenilo od tkanine

Tkanina je vrlo poželjan materijal, jer omogućuje umjetničko izražavanje kroz  boje i oblike.  Za temeljito čišćenje sjenila svjetiljki od tkanine, isključite i odspojite uređaj iz struje. Zatim mekom četkom uklonite svu prašinu. Učinite to dugim, nježnim potezima od vrha svjetiljke prema dnu. Ako je materijal čvrst, možete koristiti usisivač i mekani dodatak s četkom. Što se tiče mrlja, uklonite ih spužvom za suho čišćenje, nježno.

Papirnate svjetiljke

Čišćenju svjetiljka od papira, nešto je zahtjevnije od čišćenja tkanine. Budući da  ovaj materijal ne trpi vodu, morat ćete ga obrisati krpom od mikrovlakana. Eventualne masne mrlje uklonite tako što ćete  pritisnuti komad bijelog kruha na  prljavo mjesto i lagano trljati sve dok mrlja ne nestane. (Možda vam zvuči suludo, ali ovaj trik uistinu djeluje!)

Staklene svjetiljke

Staklene svjetiljke zapravo su najjednostavnije za čistiti, bez obzira na to je li riječ o prašini ili o mrljama. Možete ih jednostavno poprskati sredstvom za pranje staklenih površina, a zatim samo obrisati čistom krpom. Ako imate više staklenih svjetiljki i ovakvo bi vam čišćenje oduzimalo previše vremena, operite ih u perilici posuđa. Ne morate ih čak ni prati odvojeno od ostalog posuđa. Vodite računa samo da perilica nije pretrpana posuđem.

Izvor: How To'S.com

Izdvajamo

Iz drugih medija