StoryEditor
MUKE PO MASNOĆI

Kako očistiti obojene drvene kuhinjske ormariće

 DIANA PAULSON

Kuhinjski ormari se vremenom mogu prilično zaprljati, a razloga je mnogo od masti koja lebdi zrakom s ploče štednjaka do zamazanih prstića kojima otvaramo vrata ormarića, i još mnogo toga. Srećom ne mogu se zaprljati poput, recimo, radne ploče na kojoj pripremamo hranu. Ali, s vremena na vrijeme, vjerojatno kad podignete pogled, pomislite wow, kako su prljavi!

Ako ste bojali vrata kuhinjskih ormara (bilo sami ili  profesionalno), imajte na umu nekoliko stvari. Budući da je većina ormara obojena sjajnom bojom, ona je trajnija i lakše se čisti od mat boje, ali trebate voditi računa da ne koristite ništa oštro što može skinuti boju ili oštetiti površine.

image
DIANA PAULSON

Dakle, najbolje sredstvo za čišćenje vaših ormara je: deterdžent za pranje posuđa pomiješan s toplom vodom. Budući da prljavština na vašim ormarima dolazi od masti i hrane, svaki dobar deterdžent za suđe koji koristite može očistiti i vaše kuhinjske ormariće. Upotrijebite ga s krpom od mikrofibre koja će prikupljati nečistoću bez grebanja po boji. Evo što treba učiniti.

Kako očistiti obojene drvene ormariće

Potreban materijal:

  • Deterdžent za posuđe 
  • Voda
  • Kanta
  • 3 krpe od mikrovlakana
  • Ljestve, ako je potrebno

Postupak

image
DIANA PAULSON

1. Pomiješajte otopinu za čišćenje: Napunite kantu toplom vodom i dodajte deterdžent za suđe dok voda teče. (To će potaknuti deterdžent da stvori "nježne" mjehuriće). 

image
DIANA PAULSON

2. Umočite krpu od mikrofibre: Umočite dio krpe od mikrovlakana u otopinu  i istisnite je. Pazite da vam krpa ne sadrži previše vode -  trebala bi biti vlažna, ali ne i natopljena.

image
DIANA PAULSON

3. Oribajte svoje ormariće, jedan po jedan: vlažnom krpom trljajte kružnim pokretima po ormaru. Umočite krpu u otopinu deterdženta i ponovite ako je potrebno kako biste uklonili svu prljavštinu.

image
DIANA PAULSON

4. Namočite drugu krpu: Vlažnom krpom bez deterdženta očistite površine ispod sudopera. 

image
DIANA PAULSON

5. Obrišite ormar: Drugom krpom ponovno obrišite ormar. Radite kružnim pokretima i pobrinite se da nema ostatka sapuna.

image
DIANA PAULSON

6. Osušite ormar: Uzmite treću krpu od mikrovlakana i osušite ormar istim kružnim pokretima. Ako čistite samo jedan ormar, tada ste gotovi. Ako čistite cijelu kuhinju, prijeđite na sljedeći ormar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2020 13:23