SAVJETI KOJI POMAŽU

Kako odabrati savršenu rasvjetu za hodnik

 My Domaine.com
Veliku ulogu pri uređenju hodnika, između ostaloga, ima i odabir odgovarajuće rasvjete. Evo kako je odabrati

S obzirom na to da je hodnik prva prostorija koju gosti vide kada dođu u vaš dom, vrlo je važno da stvorite dobar prvi dojam i da hodnik bude uređen kako treba. Između ostaloga, vrlo je važno i kakvu ćete rasvjetu odabrati za prostoriju, a posebno u ovim jesenskim mjesecima kada su dani sve kraći, a prirodnog svjetla ima sve manje. To ne znači da morate biti stručnjak kako biste pronašli odgovarajuću rasvjetu za svoj hodnik i tako bitno doprinijeli ugodnijoj atmosferi.

Evo kako pronaći pravu rasvjetu za hodnik, i to savršeno prilagođenu svakom uređenju, od jarkih stropnih svjetala pa sve do toplih stolnih i zidnih svjetiljki.

Svjetla u vašem hodniku nikako ne bi smjela služiti isključivo i jedino kao rasvjeta, već bi trebala predstavljati i vaš osobni stil. Od zanimljivih reflektora i zidnih lampi pa do dizajnerskih visilica koje odgovaraju prostoru, važno je jedino da odgovaraju vašem stilu i potrebama.

Viseća rasvjeta

Viseća rasvjeta, odnosno svjetiljke mogu dati posebnu izjavu u vašem hodniku. Pronađite onu koja vam zaista privlači pažnju te je postavite na način da transformira prostor. Viseća rasvjeta najbolja je za hodnike s visokim stropovima, u protivnom će hodnik izgledati manji nego što uistinu jest. Naime, niskoviseće svjetiljke mogu pobuditi osjećaj klaustrofobije i skučenosti u prostoru, a to je sigurno nešto što želite izbjeći.

Zidna rasvjeta

Kako biste osvijetlili hodnik, rasvjetu ne morate nužno postaviti na strop. Umjesto stropa, možete se poslužiti zidovima. Prozori vam također mogu pomoći da osigurate dovoljno osvjetljenja u prostoru, a zidna vrsta rasvjete najbolja je za nešto šire i prostranije hodnike. Ako zidnu rasvjetu postavite u manji hodnik, on će djelovati još skučenije i uže.

Ugradbena rasvjeta

Ponekad je jednostavno rješenje ujedno i ono pravo. S obzirom na to da će ova rasvjetna tijela vjerojatno proći nezapaženo, ovaj rasvjetni stil pristaje savršeno svakom stilu uređenja. Između ostaloga, odabir ugradbene rasvjete jedan je od najlakših načina za uštedu prostora u hodniku. Koliko god velika bila prostorija koju želite urediti, ovakvo svjetlo učinit će ju znatno većom. To je ujedno jedna od najvećih prednosti ove rasvjete.

Mješovita rasvjeta

Tko kaže da ne možete imati sve? Možete kombinirati nekoliko različitih vrsta, odnosno stilova rasvjete i tako osvježiti eventualnu monotoniju u hodniku. Jedino vodite računa o tome da pritom ne pretjerate s kombiniranjem različitih dizajna, a ovakav se način odabira rasvjete jedino ne preporučuje manjim hodnicima.

Izvor: Fresh Home.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 05:23