KOLIKO ČESTO?

Kako pravilno oprati posudu za hranu vašeg kućnog ljubimca

Za početak, preporuča se da su posude za hranu i vodu vaših kućnih ljubimaca izrađene od nehrđajućeg metala kako biste smanjili mogućnost stvaranja i stalnog nastanjivanja raznih bakterija. Plastične posude nisu zahvalne upravo zbog raznih malih ogrebotina koje im se dogode s vremenom, a u kojima se sakuplja prljavština koju ne možete temeljito očistiti, što god pokušavali.

Koliko često trebate prati posude svojih kućnih ljubimaca?

Ako im servirate uglavnom suhu hranu, potrebno ih je prati svaki dan. Odvojite dio dana u kojem ćete to raditi, onda kada nema vašeg posuđa u sudoperu. Također, budite sigurni da imate gumene rukavice i spužvu koji su isključivo za pranje posuda vaših kućnih ljubimaca. Zatim ih dobro operite u vrućoj vodi i deterdžentu te jako dobro isperite. Na posljetku ostavite posude kako bi se temeljito osušile na zraku. Nakon toga obavezno očistite svoj sudoper dezinfekcijskim sredstvom.

Jednom tjedno potrebno je dezinficirati i njihove posude. Osim pranja u perilici za suđe (odvojeno, ne s vašim posuđem), neki kažu da je čak učinkovitije uroniti posude u pola šalice izbjeljivača i nekoliko litara vode na 10 minuta kako bi se posude temeljito dezinficirale.

Što ako ljubimcima dajete sirovu hranu?

U tom slučaju bi se posude za hranu trebale prati iza svakog takvog obroka, a dezinficirati svakodnevno.

Izvor: thekitchn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:46