DVIJE UČINKOVITE METODE

Kako se zauvijek riješiti dosadnih voćnih mušica

Imate problema s dosadnim voćnim mušicama koje vam ne daju mira? Ne brinite, postoji rješenje kako ih se brzo i jednostavno riješiti!

Krenite u borbu s dosadnim voćnim mušicama! Želite znati kako se brzo, jednostavno i učinkovito riješiti ovih dosadnih životinjica? Te sitne štetočine mogu uistinu biti prava smetnja, a najčešće ih nalazimo u fermentirajućem voću. Problem je i u tome što se, kao i sve ostale vrste mušica, izrazito brzo razmnožavaju pa nakon što jednom 'usele' u vaš dom, možete biti sigurni da će ih se ubrzo pojaviti još mnogo više. Ipak, postoje učinkoviti trikovi kako ih se riješiti jednom zauvijek, a sve što vam je za to potrebno nalazi se u vašoj kuhinji. Pogledajte o čemu je riječ.

Tekuća metoda

Postoje dva glavna načina da se riješiti voćnih mušica. Jedan je pokušati ih 'zarobiti' u spremniku s tekućinom. Trik je osigurati da nakon što ih namamite u staklenku, iz nje više neće moći izaći. Za to će vam biti potrebna visoka staklenka s lijevkom napravljenim od lista papira ili boca s uskim grlom kao što je, naprimjer, boca vina. Naime, voćne mušice obožavaju mirisa octa i vina (to je miris fermentirajuće hrane koja ih privlači), pa napunite svoju posudu bilo kojom tekućinom. Ocat koji ćete trebati koristiti jest jabučni ocat, a ne bijeli ocat.

Ljepljiva metoda

Ljepljiva metoda bez sumnje je naš osobni favorit pri rješavanju dosadnih voćnih mušica. Za ovaj vvam 'pothvat' nisu potrebni lijevci ili boce, samo napunite svoj preferirani spremnik mješavinom octa, šećera i prezrelog voća (govorimo o voću koje počinje dobivati ​​pomalo kašast izgled i intenzivan miris). Što je više viskozne konzistencije, to će zamka za mušice biti učinkovitija i bolja. Nastavite dodavati šećer dok se sve ne zgusne i sljepi. Druga sjajna opcija je ustajalo pivo - koristite ga samostalno, ali ga možete dodati i u samu smjesu. Neće mirisati ugodno, ali će zato odmah privući voćne mušice poput magneta.

Foto: Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:37