7 POVOLJNIH SAVJETA

Kako stvoriti udoban dnevni boravak ove zime

Zimi svi mi trebamo udobnu dnevnu sobu. Otkrijte 7 bitnih elemenata kako biste svoju dnevnu sobu pretvorili u udoban prostor u kojem ćete uživati ove zime

Kako učiniti vaš dnevni boravak ugodnijim s dolaskom zime zasigurno je već prošla vašim mislima, jer svi se mi želimo utopliti u okrilju doma. Toplije i udobnije dnevna soba koriste elemente koji se lako dodaju (i uklanjaju s dolaskom ljetne sezone). Mekani materijali, umirujuće boje, ukrasni predmeti u skandinavskom stilu... U ovom vam članku donosimo osnove kako biste stvorili savršeni dnevni boravak i uživali u svom domu ove zime.

1. Odabrati meku rasvjetu kako biste stvorili ugodnu atmosferu

Nije tajna da rasvjeta određuje atmosferu svake sobe, a najbitnija je upravo u dnevnom boravku gdje provodimo najviše slobodnog vremena. Zato, ako želite postići ugodnu atmosferu izbjegavajte rasvjetu s previše bijele svjetlosti, kao i previše tamnu jer može stvoriti pomalo depresivan atmosferu. Dobra ideja je mješavina rasvjete koja se može prilagoditi ovisno o potrebama i željenoj atmosferi. Možete kombinirati izmjenu stropnih suspenzija, stolnih svjetiljki kraju kauča i podne rasvjete pored naslonjača i dobiti ćete savršeno osvijetljenu sobu.

2. Dodajte ukrase od drva

Drvo je vodeći materijal za postizanje tople atmosfere u domu. Ovaj bezvremenski materijal, dolazi u različitim oblicima i otkriva različite teksture. Drvo ima moć da preuzme pažnju. Može biti prirodno, oslikano, lakirano, ili grubo koje u kombinaciji s elegantnim i trendi materijalima poput mesinga, mramora i bakra neće ostati ne zamijećeno. U ugodnom dnevnom boravku, drvo može biti posvuda: na podu obojeno u bijelo, s novim ili vintage namještajem i malim ukrasnim predmetima ...

3. Dodajte Kilim

Ne postoji ništa udobnije od vunenog Kilim tepiha koji će nas opustiti i utopliti. Kilim tepih dolazi u različitim modelima, od jednostavnih u skandinavskom stilu do eklektičnih u naglašenim bojama. Njegova prisutnost će pojačati dojam udobnog dnevnog boravka u tren oka.

4. Obojite zid modernom bojom

Da biste stvorili ugodan dnevni boravak, postoji nekoliko mogućnosti, a na vama je da odlučite da li želite li nježniju verziju ili ambiciozniju. Prije dolaska zime, možda je pravi trenutak da se prepustite jedan od vaših bijelih zidova u dnevnoj sobi nekoj trendi boji, koja će zagrijati i učiniti cijelu prostoriju posebnom i šik. U ovoj dnevnoj sobi korišteni su crni i ljubičasti naglasci, i osim što su oplemenili sobu, stvorili su ugodnu atmosferu koju zahtijeva jesensko razdoblje.

5. Iskoristite pliš jastučiće za vaš udoban kauč

Udobni jastuci na kauču sinonim su stvaranje ugodne atmosfere. Za dnevnu sobu je poželjno da su od mekih i toplih materijala: baršuna, pamuka i vune. Na vama je da stvorite stil i odaberite boju i uzorke prema stilu uređenja. Grafički uzorci su moderno uređenje, a obični jastuci će biti savršeni za kreiranje skandinavskog ili klasičnog stila.

6. Istaknite zid s više okvira

Zima je vrijeme kada provodimo više vremena kod kuće, što je dobar razloga da istaknete drage trenutke na vašem zidu. Ako imate mjesta na zidu ili ako ne znate što biste u najboljem slučaju radili s cijelim zidom, usudite se biti kreativni i dodajte bijelim zidovima okvire različitih veličina kako biste dali karakter vašem dnevnom boravku.

7. Dodajte svijeće po cijelom dnevnom boravku

Svijeće su najljepši i najlakši ukrasi kojima možete utopliti vašu dnevnu sobu. Možete ih izložiti na stolu, policama, kaminu... samostalno ili grupno, a stvorit će predivnu atmosferu svojom svjetlošću.

Izvor: maire claire

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 14:06