OGLEDALCE, OGLEDALCE

Kako temeljito očistiti ogledalo

 

Obožavamo ogledala u svim njihovim ulogama. Kao dekorativni predmet, kao pomoć u vizualnom povećanju prostora, kao predmet bez kojeg ne možemo kada se spremamo za izlazak. Naravno, volimo i kada su blistavo i besprijekorno čista. I zato vam u nastavku donosimo jedan od načina s kojima ćete postići bolje rezultate nego s bilo kojim kupovnim sredstvom za čišćenje.

Potrebno vam je sljedeće:

  • 2 krpe od mikrovlakana
  • posuda
  • spužva
  • ocat ili iscjeđeni limun
  • voda
1. Analizirajte prljavštinu na ogledalu

Postoje razni stupnjevi prljavštine, primjerice ogledala u kupaoni će ponekad po sebi imati sasušeni kamenac, dok će ogledalo u sobi koje koristite za spremanje po sebi možda imati sasušenu kozmetiku.

2. Odabrite sredstva za čišćenje

Spužva i topla voda bit će vam potrebne prilikom skidanja tvrdokornih mrlja. Dodatno, na takvu mrlju možete staviti i pjenu za brijanje, kako bi brže omekšala.

3. Očistite ogledalo tako da se sjaji

Ako ste zaključili da vaše ogledalo nije previše prljavo, možete ga prebrisati krpom s mikrovlaknima umočenom u mješavinu octa i tople vode, i to jednakim kružnim pokretima. S drugom krpom osušite ogledalo i maknite eventualne tragove.

Dodatan savjet za čišćenje ogledala u kupaonici

Ogledalo u kupaonici ćete temeljito i lako očistiti ako na njega nanesete pjenu za brijanje u tankom sloju, upravo prije nego što se idete kupati. Nakon kupanja vaše će ogledalo biti zamagljeno. Tada ga samo prebrišite krpom od mikrovlakana, i imate čisto i sjajno ogledalo.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:35