Živite u malom interijeru?

Kako učiniti život u malom stanu podnošljivim?

 Instagram @simonsayshome
Donosimo tri ključna i financijski prihvatljiva rješenja!

Živite u malom prostoru? Gosti vam katkad zabunom uđu u spavaću sobu, tražeći ormar s kaputima? Možete li doći do sudopera sa svog kauča? Ako ste u potrazi za rješenjima koja bi vam mogla pomoći da vam prostor bude podnošljiv, onda ste na pravome mjestu. Donosimo vam tri ključna financijski prihvatljiva rješenja.

Rasvjeta

Mali prostor je jedna stvar, ali mali i taman prostor je nešto sasvim drugo. Gotovo ništa nema toliku moć transformirnja sobe kao dobro osvjetljenje. Prirodno svjetlo je uvijek poželjno.

Prilikom uređenja stana imajte na umu da vam namještaj treba biti nizak kako bi danje svjetlo nesmetano moglo proći što dublje u interijer. Pritom možete koristiti reflektirajuće površine poput ogledala. Što se tiče umjetnog svjetla, pobrinite se da imate dovoljno opće i ambijentalne rasvjete ravnomjerno raspoređene po cijelom prostoru. Ako je pravilno postavite, čak i mala soba može izgledati prostrano.

Raznovrsnost i fleksibilnost

U malom prostoru dobro je imati fleksibilan raspored i/ili namještaj s više funkcija: kauč na razvlačenje, sklopivi stol za objedovanje, stolić na kotačima i druga pametna rješenja koja će vam život u domu učiniti podnošljivim.

Organizacija i pohrana

U malom prostoru je skladištenje, a što je još važnije, organizacija ključ uspjeha. Namještaj s dodatkom za pohranu i ugradbeni ormari najbolji su načini da dobijete maksimum u minumumu. I naravno, ako želite da vam doma bude ugodno, morate naučiti živjeti s manje, držati sve pospremljeno u ormarima, a sve vidljivo uredno.

Foto: Instagram @simonsayshome

Izvor: mydomain

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:13