OVAJ TRIK SIGURNO NISTE ZNALI!

Kako ukloniti naljepnice sa staklenki?

 

Staklenke različitih oblika i veličina mogu biti izvrstan dodatak vašem kuhinjskom posuđu kao šarmantne čaše, zdjelice za umake, slasne prirodne sokove ili pak posude za juhe koje možete nositi na posao bez straha da će se njihov sadržaj proliti po vašoj torbi.

One su odlična zamjena za plastiku, pa ako želite iz svoga života izbaciti predmete od plastike, poslužite se staklenkama za prenošenje i skladištenje namirnica.

Nakon što ispraznimo sadržaj svojih staklenki, prvo što uvijek poželimo učiniti jest ukloniti ružne naljepnice koje nam više ne trebaju. Pritom nam se često dogodi da ne uspijemo isprva sve skinuti, da površinu staklenke prekriva dosadno ljepilo i da se znamo pošteno namučiti kako bismo u potpunosti skinuli etiketu proizvođača. No, postoji trik kako dosadne etikete možete s lakoćom skinuti!


Skupite nekoliko staklenki koje želite očistiti pa ih sve stavite u duboki lonac. Napunite i lonac i staklenke vodom pa iscijedite malo deterdženta za pranje posuđa u sam lonac. Počnite kuhati vodu sa staklenkama na visokoj temperaturi sve dok se etikete ne počnu same odljepljivati! Čvršće zalijepljene etikete možda ćete morati lagano povući kakvom pincetom ili kuhinjskim kliještima.

via GIPHY

Ako ste već par puta prali i sušili svoje staklenke, njihove bi se etikete mogle teže skidati, pa se nakon prokuhavanja staklenki može dogoditi da vam na staklenoj površini još ostanu komadići ljepila.

Nakon što izvadite staklenke iz vruće vode (budite oprezni kod rukovanja!), istrljajte sodom bikarbonom dijelove staklenke na kojima se još nalazi sada toplo ljepilo sve dok ne očistite u potpunosti staklo. I to je to! Možete se diviti svojim novim staklenim čašama i posudama!

Sada kada ste uspješno uklonili naljepnice, pogledajte 10 predivnih i jednostavnih božićnih načina na koje možete iskoristiti staklenke kao dekoraciju ili poklon.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:39