EFIKASNI SAVJETI ZA ČIŠĆENJE

Ključeve u rukama držite svaki dan - ali kada ste ih posljednji put očistili?

 Apartment Therapy/Joe Lingeman
Evo zašto, na koji način i koliko često moramo čistiti svoje ključeve!

Brisanje prašine, usisavanje, pospremanje kreveta i čišćenje kupanice kućanski su zadaci koje redovito obavljamo - jer znamo da to moramo. Ipak, često nam se ne da 'zamarati' i nekim, po našem mišljenju, drugim, ne toliko sitnicama.

Foto: Joe Lingeman

Ključevi su, bez sumnje, jedna od stvari koje svakodnevno koristimo, a često nesvjesno zaboravljamo očistiti. To može biti vrlo opasno jer su sve stvarčice koje svaki dan diramo pune bakterija i bacila, koliko god se one činile malima.

Ključeve bismo trebali čistiti barem jednom mjesečno, iako je sasvim u redu to raditi i češće. No, kako točno i pravilno čistiti ključeve? Postupak sam po sebi nije nimalo zahjevan i neće vam oduzeti mnogo vremena, a za to su vam potrebni tek mala posuda, sredstvo za pranje posuđa, stara četkica za zube i ručnik.

Foto: Joe Lingerman

1. Najprije napunite posudicu toplom vodom, a zatim u nju stavite nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa. Polako uronite ključeve u dobivenu tekućinu te ih malo 'protresite'.

Foto: Joe Lingeman

2. Sljedeći korak je taj da uzmete staru četkicu za zube (odnosno onu koju više ne koristite za pranje zubi) te lagano istrljate ključeve. Radite to sve dok se na vašim ključevima ne stvori sapunica, a zatim ključeve isperite vodom.

3. Zatim obrišite ključeve čistim ručnikom ili nekom drugom čistom krpicom. Važno je da ključevi nakon čišćenja ne ostanu mokri, a na njima također ne smiju ostati tragovi sapunice. I to je to, vaši će ključevi zahvaljujući ovim koracima biti čisti i izgledati kao novi!

Izvor i foto: Apartment Therapy.com/Joe Lingeman

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 20:44