MALA, ALI ZNAČAJNA PROMJENA

Koju boju odabrati za savršeno 'osvježenje' vaše kupaonice?

Budite iskreni, koliko pozornosti zaista dajete svojoj kupaonici? Svakako, primijetite ako vam nedostaju neke stvari ili ako je kvadratura glavni problem u interijeru, ali osim toga, kupaonica je često prostorija koju se zanemaruje kad je riječ o uređenju

Jedan od zasigurno najjednostavnijih načina renoviranja i potpunog preuređenja kupaonice jest promjena boje zidova. Za razliku od pločica na zidovima koje je potrebno postavljati duže vrijeme, boja može promijeniti čitavi ugođaj interijera u samo nekoliko sati, i to tako da svejedno možete ostati unutar svog proračuna kojim raspolažete.

Jednostavnim korištenjem jedne nijanse za naglašavanje zida ili pak kombiniranje višestrukih nijansi, svojoj kupaonici napokon možete pružiti pažnju koju zaslužuje. Za vas smo zato izdvojili pet naljepših boja za kupaonice koje će vas inspirirati na promjenu.

1. Crna boja

Ako se bojite da će tamne boje vašu kupaonicu vizualno učiniti manjom, razmislite ponovno. Naime, crna ima potpuno drugačiji učinak u interijeru, bez obzira na to radi li se o dnevnom boravku, kuhinji ili kupaonici. Kada se uz to spoji sa zanimljivom grafičkom pozadinom i masivnim ogledalom, kao što je to slučaj u ovom prekrasnom domu u Los Angelesu, crna se savršeno uklapa.

2. Siva boja

Kada imate luksuz dovoljno velikog prostora, nježna i neutralna siva boja vašem će prostoru osigurati dašak udobnosti i ugodne atmosfere. Ovakva siva boja koja je korištena u kupaonici kuće u New Yorku čini ekspanzivne ormare svježima i posebnima, ali opet dovoljno klasičnima da kao takvi previše ne odudaraju od tradicije.

3. Boja mente

Ova zanimljiva i mala kupaonica u klopu obiteljske kućice oduševila nas je na prvi pogled, a naročito nas je osvojila specifična zelena boja mente. Ova nijansa cijeloj prostoriji, bez obzira na to koliko je mala kvadratura kojom su u ovom slučaju raspolagali vlasnici, daje određenu osobnost i odlično se slaže s prisutnim drvenim te bijelim detaljima.

4. Smaragdno-zelena boja

Zlatni i bijeli akcenti popularni su izbor za uređenje kupaonice, a u ovom slučaju savršeno se uklapaju sa smaragdno-zelenom bojom na zidovima. Ako vam se sviđa ova kupoanica i razmišljate o tome da upravo ovu, sve popularniju nijansu zelene odaberete za uređenje kupaonice, s ovom kombinacijom sigurno nećete pogriješiti.

5. Žuta boja

Koliko god vremena prošlo, žuta boja u interijerima i dalje neumorno stoji na samom vrhu favorita. Naime, savršeno se uklapa u gotovo svaki stil uređenja pa ne čudi da je također i jedna od omiljenijih kada govorimo o uređenju kupaonice. Ova kuhaonica čije uređenje postpisuje O’Keefe Fiorenza Design dokazuje kakvu ćete promjenu unijeti u svoj dom ako se odlučite za žutu. Kao što možete vidjeti, dizajneri su se odlučili za kombinaciju s bijelom i nisu pogriješili!

Izvor: Domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 19:11