DVA MIRIŠLJAVA SAVJETA

Limun za svjež zrak u domu

 

Ustajao miris zraka u domu nije baš ono što želimo u svom prostoru. Ako je vani nevrijeme i nismo u mogućnosti prozračiti prostor, ako je netko od ukućana bolestan ili smo možda kuhali nešto što nije najugodnijeg mirisa, zrak u prostoriji zaista može poprimiti neugodan miris. U tom slučaju sigurno želite sredstvo, koje će ne samo upiti neugodan miris, nego i osvježiti zrak. Imamo dva učinkovita rješenja za to, a oba uključuju limun.

Limun i soda bikarbona

Prerežite tri limuna po pola i očistite ih iznutra (ili iscijedite, tako da dobijete limunadu). Zatim napunite prazne kore limuna s nekoliko žlica sode bikarbone. Smjestite ih u zdjelu tako da su okrenuti prema van i stavite na mjesto gdje vam neće smetati. Soda upija neugodne mirise, dok u isto vrijeme limunova kora ispušta ugodan i svjež citrusni miris. Ova mješavina može stajati nekoliko dana ili jednostavno dok prestanete osjećati ugodan miris.

Limun i voda

Narežite jedan limun na četiri dijela i stavite u vodu na vatru te pustite da voda proključa. Ubrzo će se vašim domom početi širiti svježi miris limuna. U ovu mješavinu možete staviti i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja, začina ili aromu vanilije kako bi miris bio još bogatiji.

Ako tražite još ideja, koje ne uključuju nužno miris limuna, pročitajte i pet tajni uvijek mirisnog doma.

Izvor: thekitchn.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:07