7 korisnih trikova

Makeover kupaonice za svaki džep

 

Kupaonica je, pored kuhinje, svakako jedna od najskupljih prostorija za renoviranje, a sam postupak zahtijeva puno pripreme, kombiniranja i planiranja. Želite li ove godine malo osvježiti svoju kupaonicu, a da ne ispraznite račun u banci i uvalite se u radove, poslužite se jednim od ovih sedam korisnih trikova!

Foto: Home Deco

Četkicu i pastu za zube držite u običnoj plastičnoj čaši, a sapun vam stoji u prastaroj kutijici prepunoj taloga? Odmah to popravite odabirom elegantnijeg rješenja. Poslužite se zaboravljenom ukrasnom čašom koju skrivate u kuhinjskom ormaru ili pak smjestite svoj sapuna na simpatični tanjurić pokraj umivaonika. Preparate koje inače držite na perilici za rublje ili kraj umivaonika grupirajte na ukrasnom pladnju kako biste u tren oka mogli sve pospremiti na svoje mjesto. Ukradite malo prostora u kupaonici za vazicu s (umjetnim) cvijećem koja će odmah stvoriti ljepši prizor.

Foto: 100 Layer Cake

Na podu vaše kupaonice nalazi se običan, bljedunjav i dosadan tepih? Još jedna situacija koju lako možete promijeniti. Bacite stari i ofucani tepih i zamijenite ga vedrim i šarenim primjerkom ili pak klasični bijeli tepih ukrasite sami upečatljivim geometrijskim uzorkom. Tradicionalna tkanja također će izgledati izvrsno, pogotovo ako će predstavljati dašak boje u inače svijetlom prostoru.

Foto: Coco Kelley

Foto: Design Love Fest

Svaka luksuzna kupaonica ima jednu lijepu stolicu ili praktični stolac kao dodatni prostor za odlaganje stvari. Ovaj će vam jednostavan komad namještaja biti iznimno koristan, pogotovo ako imate veliku kupaonicu, a poslužiti vam može za odlaganje odjeće prije tuširanja, slaganje ručnika, pomoć pri pedikuri ili mjesto za sjesti dok obavljate druge higijenske tretmane.

Foto: Home Deco

Foto: Elisabeth Heier

U većini kupaonica ogledalo na zidu postavljeno je bez obaziranja na cjelokupni izgled ili pokušaja da se ono dodatno ukrasi kakvim zanimljivim okvirom. Želite li da vaša kupaonica izgleda zaista posebno i lijepo, pronađite zabavan ili pak profinjen okvir u koji ćete smjestiti svoje ogledalo ili se pak odlučite za oblik samog ogledala koji odskače.

Foto: Home Deco

Jedan od najčešćih pokreta koje svakodnevno činimo u svojoj kupaonici vješanje je ručnika, ogrtača ili odjeće nakon korištenja na raznovrsne kukice i vješalice postavljene u prostoru. Uložite u pametna rješenja za vješanje odjeće i strateški ih razmjestite po zidovima kako bi vaša kupaonica uvijek bila čista i uredna, bez zgužvanih i iskorištenih ručnika koji zauzimaju dragocjene ravne površine u kupaonici.

Foto: 100 Layer Cake

Zlatne i bakrene detalje možete dodati u doslovce u svaku kupaonicu, neovisno o odabranoj paleti boja ili stilu uređenja. Pritom nisu potrebni veći zahvati poput zamjene slavine u tušu ili umivaoniku, već će biti dovoljno dodati sjajnu čašu za četke za kosu ili kistove za šminku ili pak sapun za sjajan izgled vašeg prostora.

Foto: Home Deco

Jedno od osnovnih pravila uređenja bilo koje prostorije obavezno je uzimanje u obzir dostupnog prirodnog svjetla i planiranje umjetnog svjetla. To pogotovo vrijedi za kupaonicu kada dobro odabrana rasvjeta može znatno utjecati i na vaš osobni izgled - sjetite se samo što sve obavljate pred svojim loše osvijetljenim ogledalom! Uz golemi izbor stilova na raspolaganju sigurni smo da možete pronaći rješenje zbog kojeg će vaša kupaonica uvijek biti okupana svjetlom s puno stila.

Foto: The Jungalow

Izvor: HomeDeco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:36