kućni wellness

Mala kupaonica za maksimalno uživanje

 

Postoji li bolji način kako si ugoditi od toga da svoju kupaonicu pretvorite u udobno utočište u kojem si možete ugađati? Evo kako pretvoriti i najmanju kupaonicu u pravi mali wellness!

Držite u svojoj kupaonici najmekše ručnike koje ste uspjeli pronaći i to neposredno uz kadu kako bi vam uvijek bili na dohvat ruke.

Ako imate potrebu za dodatnim prostorom za odlaganje stvari u kupaonici riješite to pomoću kolica koja možete pomicati ovisno o tome gdje se njegujete.

Raznobojne bočice gela za tuširanja, šampona i regeneratora zamijenite ujednačenim bočicama kako bi vam kupaonica izgledala elegantno i promišljeno do svakog detalja.

Detalj poput jednostavne košare s raznobojnim bombicama za kupanje unijeti će malo vedrine u vašu kupaonicu.

Nezaobilazni dodatak dekoru, čak i u kupaonici, svakako su biljke koje će uživati u umjerenoj vlazi koja vlada u prostoriji i pritom vam pročišćavati zrak.


Vaše će biljke posebno efektno izgledati ako ih postavite u viseće tegle koje ste sami izradili na ovaj način! Osim na strop tegle možete postaviti i na zid.

Dodajte u prostor zanimljive kukice za vješanje ručnika i ogrtača. Poigrajte se oblicima i nemojte se ograničavati!

Okrugla ogledala, pogotovo kada su velikih dimenzija, stvorit će u vašoj maloj kupaonici dojam većeg prostora.



Činjenica da pokušavate stvoriti opuštajuću atmosferu u svojoj kupaonici ne znači da ne možete za nju odabrati jarke boje poput primjerice crvene! Ručnici, tepisi, ukrasne posude i par svijeća i već ste razbili klasičnu bjelinu kupaonicu.

Imate li kadu na raspolaganju vjerojatno ju koristite i za koju pjenušavu kupku i maksimalno opuštanje. Pritom bi vam sigurno dobro došao i pladanj na koji možete staviti čašu vina, knjigu i predmete za njegu. Izgradite jedan takav držač prema uputama na poveznici.

Stari kupaonski tepih zamijenite drvenom verzijom koja je izrađuje na ovaj način.

Dobro organizirana kupaonica je uvijek lijep prizor pa se potrudite sve higijenske potrepštine staviti na pravo mjesto i u lijepe spremnike.

Ljubitelji jednostavnosti najsretniji su u prostorima u kojima vladaju bijela i crna boja koje bez iznimke izgledaju elegantno kada su u kombinaciji!


Najjednostavniji način kako preurediti kupaonicu bez da potrošite puno novca organiziranje je svih potrepština u atraktivne spremnike, košare i kutije s kojima će sve izgledati urednije i zanimljivije.

Uske drvene police na zidu mali su detalj, ali privlače pozornost, praktične su i lijepe.

Drvena kutija postavljena ispod ogledala na fotografiji dodatni je prostor za odlaganje stvari stvoren za tren, a oredstavlja detalj od prirodnog materijala koji unosi toplinu u prostor.

Izvor: Brit + Co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:48