UREĐENJE DOMA

Mali trikovi za uređenje doma

Napravite neke male, ali značajne promjene, evo kako!

Da biste u potpunosti iskoristili potencijale svog doma, nekad jednostavno morate razmišljati izvan okvira. Iako vam se nekad čini da određene stvari trebaju biti na određenom mjestu, to ne mora uvijek biti tako. Poigrajte se elementima koji su vam na raspolaganju i napravite neke male, ali značajne promjene. Ako niste u mogućnosti napraviti totalni makeover svog doma, ovi mali trikovi pomoći će vam da unesete promjenu. Donosimo nekoliko primjera koji će vas inspirirati.

Zamjenom samo dviju stolica u blagovaonici i postavljanjem tepiha u drugoj boji cijela će prostorija izgledati drugačije. Različite stolice veliki su hit, a njima ćete ostvariti moderan eklektični ugođaj.

I neočekivani ukrasi na zidu vrlo su popularni. Poigrajte se se različitim teksturama i bojama i neka vaš zid bude u prvom planu.

Umjesto da naglasite jedan zid u interijeru bojom, postavite tapetu s grafičkim uzorcima i nekom policom zanimljivog oblika. Uz simpatične detalje ova kombinacija je pun pogodak.

Kupaonica je uvijek najveći zalogaj kad je preuređenje u pitanju. Ako niste spremni na takav pothvat, zamijenite slavine ili ručke na ormarićima i razlika će biti odmah vidljiva.

Klizna vrata osim što su vrlo funkcionalan mogu biti i dekorativni element u vašem domu. Ne zaboravite, uvijek možete svaku stranu obojiti drugom bojom.

Kombinacijom tkanina različitih uzoraka naglasite pojedine zone u svom domu. Ovo vas neće puno koštati, a detalj je koji će svakako biti primijećen.

Obojite li vrata nekom tamnom bojom, pogotovo ako je vaš interijer uređen neutralnim tonovima, postići ćete kontrast koji će rezultirati sofisticiranim izgledom vašeg doma.

Obojite strop prugicama za nezaboravni efekt koji će promijeniti izgled svake prostorije. Ako je prostorija manja, koristite svjetlije boje, a ako je veća, možete se poigrati i tamnijima.

Sami odaberite motiv za fototapetu i na taj način promijenite izgled neke prostorije u domu.

Umjesto da odete u salon namještaja i kupite klub-stolić, napravite ga sami od nekog komada namještaja ili renovirajte onaj koji već imate. Neočekivani detalj dovoljan je da i ovaj komad namještaja zablista.

Mali viseći vrtovi prekrasan su detalj, posebo u praznom i neiskorištenom kutu vašeg doma.

Izvor: theeverygirl.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 23:47