SAVJETI ZA ČIŠĆENJE

Mjesta u domu koja najčešće zaboravljamo tijekom čišćenja

Pogledajte koja su to mjesta u domu koja često zaboravljate tijekom čišćenja, a ne biste smjeli...

Svatko ima svoju rutinu i način čišćenja, ali neka mjesta u domu često (potpuno nesvjesno) zaboravljamo kod čišćenja. Zato smo za vas izdvojili sva ona mjesta koja sigurno i sami preskačete kad čistite stan ili kuću.

1. Dno hladnjaka

Mnogi ljudi često zaboravljaju očistiti samo dno hladnjaka, a upravo je to mjesto u hladnjaku gdje sve curi i pada te sve što držite na dnu hladnjaka prvo će se kontaminirati. Osim toga, na dnu hladnjaka vrlo često se zna stvoriti i plijesan koja nije samo nezdrava, već i ostavlja neugodan miris koji se itekako osjeća.

2. Donja strana namještaja

Ispod namještaja uglavnom 'pokupimo' prašinu usisivačem ili krpom za brisanje. No, što je s donjom stranom namještaja? Naime, to je mjesto koje često zapostavljamo tijekom čišćenja, a ne bismo smjeli. Podnožje sofe, kutne garniture ili fotelje u dnevnom boravku, baš kao i donju stranu kreveta, trebalo bi čistiti barem jednom mjesečno.

3. Vrhovi vrata, ormara i okvira za slike

Vrhove ovih stvari u domu često zaboravljamo očistiti, a na njima se zadržava mnogo više prašine i ostale prljavštine nego što mislimo. Zato redovito čistite vrhove okvira vrata, kuhinjskih i visokih ormarića, okvire za slike te kutove stropova.

4. Podnožje u ormaru

Svi znamo da redovito trebamo čistiti površine u ormaru, ali često zaboravljamo na podove ormara. Upravo je to mjesto gdje se nakuplja najviše prašine, a može dovesti i do nakupljanja plijesni što sigurno ne želite.

5. Daljinski upravljač

Možda niste znali, ali daljinski upravljač smatra se jednim od najprljavijih predmeta u vašem domu. Postoje mnogi načini pomoću kojih prljavština i klice dospijevaju na daljinski upravljač, stoga se čišćenje ovog predmeta u domu nipošto ne smije zanemariti i ignorirati. Dobra stvar je ta da ga je dovoljno prebrisati vlažnim maramicama za dezinfikaciju.

6. Prekidači za svjetlo

Još jedna od onih stvari čije čišćenje često zaboravljamo, a koja se smatra jednom od najprljavijih u našim domovima. Baš kao i daljinski upravljač, prekidači su također stvari koje često dodirujemo i tako prenosimo prljavštinu.

7. Žarulje

Čak ako ste jedni od onih koji redovito brišu prašinu s lustera i ostalih svjetiljki, može biti da i dalje zaboravljate na to da se prašina nakuplja i na samim žaruljama. Upravo zbog toga, vrlo je važno s vremena na vrijeme očistiti i same žarulje od prašine jer se nećete riješiti samo prljavštine, već će tada i sam interijer biti jače osvijetljen.

Foto: Living4media/Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:11