Izvucite maksimum iz radijatora!

MRSKI SU VAM VISOKI RAČUNI ZA GRIJANJE? Pogledajte kako još jednostavno možete uštedjeti!

Imamo odlično rješenje za vas!

Hladnoća koja se uvlači u naše domove, zimski vremenski uvjeti, snijeg i led već su danima dio naše svakodnevice. Otkako je zima istinski zavladala Hrvatskom vrijeme provedeno izvan doma pokušavamo smanjiti na minimum, boreći se neprestano s ledenim vjetrom i minusima. U takvim se situacijama još više veselimo dolasku kući, znajući da nam je u stanu toplo i ugodno zahvaljujući radijatorima koji neumorno rade.

Kontinuirano grijanje naših stanova i kuća neizbježno dovodi i do mrskih povećanja troškova koje bismo rado izbjegli pa vrijedi razmotriti svaki trik kojim se smanjuje potrošnja, a povećava učinkovitost grijanja. Osim osiguravanja kvalitetne izolacije, postoji još jedan način kako svoj dom kvalitetnije zagrijati. Postavljanjem reflektirajuće površine iza radijatora! Pogledajte kako dobiti reflektirajuću površinu iz vlastite radinosti u videu koji slijedi, a u nastavku doznajte zašto je to odličan način za smanjenje troškova!

Prilikom rada radijatori emitiraju toplinu u svim smjerovima, što znači da se velika količina topline, i to čak 45%, otpušta prema zidu na kojem je postavljen radijator. Kako bi se spriječio taj gubitak topline iza radijatora mogu se postaviti reflektori koji svojom površinom vraćaju toplinu natrag u prostor. Taj se pozitivan učinak ostvaruje postavljanjem reflektora isključivo iza radijatora koji su smješteni na vanjskim zidovima vašeg životnog prostora jer grijanje unutrašnjih zidova ne predstavlja bezrazložan gubitak topline s obzirom na to da zagrijani zidovi pospješuju dizanje temperature u prostoru.

VIDEO 4 izvrsna trika s aluminijskom folijom koja bi svi trebali znati!

Danas se na tržištu mogu pronaći reflektori već za 300-tinjak kuna, poput Radflek reflektirajuće folije, koji odlično funkcioniraju iza svake vrste radijatora - važno je samo da između radijatora i zida ima dovoljno prostora za postavljanje ovog korisnog dodatka. No, ako niste u mogućnosti kupiti gotov proizvod, uvijek se možete poslužiti aluminijskom folijom i daskom koja veličinom odgovora dimenzijama radijatora kako biste sami stvorili reflektor topline. Aluminijska folija svojom će površinom odbijati toplinu natrag u prostor, umjesto da se ona gubi prema vanjštini. Za potpuni učinak vaš reflektor mora biti gladak i ravan, a folija se postupno gužva, čime se blago smanjuje učinak odbijanja topline pa je to njezino svojstvo potrebno imati na umu prilikom njezina postavljanja. Važno je napomenuti i da s vremenom aluminijska folija oksidira zbog izloženosti uvjetima okoline u kojoj se nalazi, čime se dodatno umanjuje njezina reflektivna snaga pa je dobro mijenjati s vremena na vrijeme aluminijski omotač za maksimalan učinak. Sretno grijanje!

VIDEO: MAJSTORI VAM OVO SIGURNO NISU REKLI Evo kako svoje PVC prozore prilagoditi ekstremnoj hladnoći koja dolazi

Izvor: The Green Age

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 06:56