PRAKTIČNI SAVJETI

Načini renovacije doma koje možete obaviti u samo jednom danu!

Zanima vas renovacija stana, ali ne biste željeli na istu potrošiti mnogo vremena? Evo kako je moguće promijeniti stan u samo jednom danu

Renovacija doma uvijek izgleda kao dobra ideja za početak obnove. Uz samo nekoliko sitnih i jednostavnih poboljšanja, u svome ćete se domu osjećati bolje te ugodnije. I ne, nisu vam za to potrebni skupi namještaj ili drastične promjene - dovoljno je tek nekoliko jednostavnih izmjena koje možete obaviti u samo jednom danu.

1. Organizirajte svoje ladice

Manjak slobodnog prostora u ladicama može izazvati nepotreban kaos i nered, a sve će to vaš dom dovesti u određenu neravnotežu. Kako biste to spriječili, organizirajte stvari u ladicama - bilo da je riječ o kuhinji, dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

2. 'Osvježite' ulazna vrata

Vaša ulazna vrata prva su stvar koju gosti mogu primijetiti kad uđu u vaš dom. Osvježavanje ulaznih vrata novom bojom trajat će samo pola sata, a donijet će veliku promjenu cjelokupnom izgledu vašeg hodnika.

3. Promijenite raspored namještaja

Da biste postigli promjenu u vašem domu, nije nužno rješavati se starog namještaja i kupovati novi. Umjesto toga, veliku razliku u cijeli prostor unijet će promjena rasporeda. Naprimjer, jednostavno pomicanje sofe na drugo mjesto u dnevnoj sobi značit će veliku promjenu u vašem interijeru, a postupak će trajati tek nekoliko sati!

4. Obojite ormariće u kuhinji

Promjena boje namještaja sasvim je dovoljno da u samo nekoliko sati transformira prostoriju, a isto pravilo vrijedi i kad je riječ o osvježavanju boje kuhinjskih ormarića. Ako ste malo hrabriji, odvažite se na drastičnu promjenu boje, a zlatna ili metalik nijansa savršeno će se uklopiti na gotovo svaku boju podloge.

5. Postavite tepihe koje privlače pažnju

Tepih je uvijek dekoracija u stanu, ali i promjena. Na njegov odabir i kupnju, kao ni postavljanje, neće vam otići previše vremena što je samo još jedan dodatni plus. Model tepiha odaberite prema svom ukusu, ali i ostatku unutarnjeg uređenja prostora te namještaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:32