6 IDEJA KOJE ĆE VAM POMOĆI

Najbolji načini kako popuniti praznine u vašem domu

Evo koje ideje vam u tome mogu pomoći!

Vaš dom mogu se doimati praznim iz mnogo različitih razloga. Možda je ovo vaš prvi put da živite sami, a jedino što imate je sofa na razvlačenje i nekoliko komada namještaja. Ili ste možda samo preselili u novi stan koje je nešto veći od vašeg posljednjeg stana i nemate dovoljno stavki da biste 'popunili' interijer... Bez obzira na to što je od ovoga u pitanju, krajnji je cilj ionako isti - stvoriti što ugodniji i 'popunjeniji' prostor.

Srećom pa danas postoje mnogi učinkoviti načini da popunite praznine u svome domu, a da sve to ne uključuje mnogo potrošenog novca, kao ni vremena. Od kupnje tek nekoliko 'strateških' komada namještaja pa sve do promjene rasporeda namještaja u domu, ovo su načini koji će vam pomoći da vaš interijer izgleda bogatije, ljepše i potpunije.

1. Nabavite više stolića za dnevni boravak

Ako se vaš dnevni boravak doima praznim, pogotovo u središtu sobe ili kod kauča, možda biste mogli razmisliti o nabavljanju nekoliko stolića za kavu. Iako u dnevnoj sobi najčešće imamo jedan središnji stolić, to ne mora biti pravilo, pogotovo ako imate dovoljno mjesta za više njih.

2. Ukrasite zidove

Prazni (ili barem nedovoljno popunjeni zidovi) mogu biti jedan od glavnih razloga zašto se u svome domu osjećate loše ili barem imate dojam da je vaš stan nedovoljno 'ispunjen'. Naime, zidovi su značajni za cjelokupni dojam u prostoru, a popuniti ih možete na različite načine. Na jedan zid ili na sve njih možete staviti fotografije, umjetničke slike, ogledalo, suvenire ili neke druge viseće ukrase koji će utjecati na to da vaš interijer izgleda bogatije i ljepše.

3. Nemojte zaboraviti na biljke

Učinite prazan prostor u domu živahnijim tako što ga doslovce 'pretvorite' u život. Nabavite nekoliko malenih biljaka i stavite ih na police, njima ukrasite prazan kut u sobi ili pak ih objesite kraj ulaznih vrata. Za što se god odlučili, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

4. Postavite nekoliko različitih tepiha

Tepisi su jedan od odličnih načina na koji možete, barem vizualno, 'popuniti' vaš interijer, bez obzira na to o kojoj je točno prostoriji u vašem domu riječ. Dakako, tepisi su uvijek najomiljeniji izbor za dnevni boravak ili spavaću sobu, iako ih sve veći broj ljudi bira i za, recimo, kuhinjske prostorije.

5. Odaberite velika rasvjetna tijela

Bez obzira na to imate li nedovoljnio namještaja ili ste tek nedavno uselili u ogromnu kuću koja još nije u potpunosti opremljena, predimenzionirana rasvjeta može u potpunosti 'transformirati' vaš dom. Potražite velike viseće svjetiljke, masivne podne lampe ili druga rasvjetna tijela koja će popuniti vaš dnevni boravak, kuhinju ili spavaću sobu. Što veće, to bolje.

6. Investirajte u dekorativne jastučiće

Ako se vaš dnevni boravak doima nedovoljno popunjenim, odnosno praznim, nekoliko dekorativnih jastuka može unijeti određeni osjećaj prijekopotrebne udobnosti i topline u vaš dom. Isto vrijedi i za vašu 'praznu' spavaću sobu.

Izvor: Apartment Therapy.com

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:05