PRAKTIČNO I FUNKCIONALNO

Najbolji savjeti za uređenje dječje sobe

Pixabay

Funkcionalni namještaj, odgovajuća boja, kvaliteta materijala... Sve su to važni čimbenici o kojima itekako ovisi uređenje svake dječje sobe u domu

Planirate renovaciju dječje sobe ili se tek spremate za dolazak novog člana obitelji? Kako god okrenuli, dobra organizacija i planiranje uređenja dječje sobe navrijeme jako je važno da bi cijeli postupak bio uspješan. Kako bismo vam u tome što više pomogli, za vas smo izdvojili nekoliko najboljih savjeta za uređenje dječje sobe koji će vas sigurno motivirati i pomoći vam.

living4media
 

1. Neka izgleda zabavno, ali i funkcionalno

Dječja soba jedna je od onih prostorija pri čijem se uređenju možete služiti maštom i pokazati svu svoju kreativnost. Uređenje dječje sobe prilagodite uzrastu, ali i potrebama vašeg mališana - važno je da izgleda zabavno, ali bude i funkcionalan. Ako raspolažete s nešto većom kvadraturom, pobrinite se da soba sadrži sve elemente i značajke. Od dijela za igru i zabavu pa sve do komada namještaja za učenje. Opremanje, dakako, uvelike ovisi  i o uzrastu vašeg djeteta pa i tome prilagodite uređenje sobe.

living4media
 

2. Vodite računa o materijalu namještaja

Znamo da mališani često znaju biti nestašni pa je zato vrlo važno birati namještaj kvalitetnih i izdržljivih materijala, pogotovo ako je riječ o radnom stolu, stolcima ili ormarima. Idealno rješenje jesu prirodni i lagani materijali poput aluminija, jelovine i jake plastike.

living4media
 

3. Nabavite namještaj koji se lako čisti

Sigurno već znate da je dječja soba jedna od onih prostorija u vašem domu koju trebate što češće čistiti. Mališani često znaju uprljati pod, ali i druge komade namještaja pa je najbolje da nabavite onaj koji se lako čisti. Izbjegavajte skupocjene komade namještaja, radije se odlučlte za što otkačenije i lako sklopive komade. Oni će funkcionalno dekorirati dječju sobu, ali i spriječiti veći nered koji je u dječjim sobama nešto što se podrazumijeva.

living4media
 

4. Ne zaboravite ukrase na zidovima

Ukrasi na zidovima u potpunosti mogu promijeniti cijeli izgled svake prostorije, pa tako ni dječja soba nije iznimka. Zidove sobe vašeg mališana ukrasite igračkama, njegovim omiljenim likovima iz crtića ili fotografijama iz djetinjstva. Tek nekoliko detalja na zidovima značit će mnogo za cjelokupni dojam u interijeru!

Foto: Living4media/Pixabay

Izdvajamo

Iz drugih medija