Bojanje keramičkih pločica

Najčitaniji uradi sam članak u veljači

Na koji način bojati keramičke pločice?

Želio bih obojati keramičke pločice u hodniku jer su grozne i ruše cjelokupni vizualni sklad stana. Kako se to uopće radi?

Odlučite li se za bojanje keramičkih pločica, najbitnije je dobro odraditi pripremu podloge za bojanje kako bi završni izgled bio što kvalitetniji i jednoličniji. Prvi je korak da dobro očistite pločice sredstvom za čišćenje. Upotrijebite ono sredstvo koje je blagi abraziv.

Osim što će vam ukloniti svu nečistoću s pločica, abraziv će djelovati na glatku površinu i smanjiti njen sjaj. Nakon toga treba finim brusnim papirom skinuti caklinu i ako imate mogućnost, najbolje je koristiti brusilicu s brusnim papirom velike granulacije. Nakon brušenja površinu oprašite te nanesite visokoadhezivni temelj za boje. Koristite kvalitetnije sredstvo jer je temelj bitan da vam boja dobro prianja za podlogu. Temeljni premaz nanosite valjkom i četkom, a kad se dobro osuši, nanesite još jedan sloj. Na tako pripremljenu podlogu nanesite lateks boju na uljnoj bazi u tonu po odabiru i premažite polusjajnim ili sjajnim alkaidnim premazom.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)

Izdvajamo