"Kako-to-ranije-nismo-znali"

Najjednostavniji način čišćenja kade u kupaonici

 Cat Meschia/Kitchn
 

Ako muku mučite s uklanjanjem masnih naslaga s površine kade, umivaonika ili WC-a, danas vam donosimo jedan od onih trikova "kako-to-ranije-nismo-znali", jer se "tajna" za njegovu egzekuciju nalazi u kuhinji. Tako je! Vjerovali ili ne, radi se o tekućem deterdžentu za pranje posuđa. Dakle, masnim naslagama i tvrdokornim mrljama koje se talože na vašoj bijeloj sanitarnoj opremi, i koje inače uklanjate s štetnim sredstvima za čišćenje, a koja vam mogu, ako ne pazite napraviti veliku štetu na kupaonskoj opremi, došao je kraj. Sve što ćete trebati je: deterdžent za pranje suđa i jedna čvrsta metla ili četka.

Cat Meschia/Kitchn

Naime, deterdžent za posuđe je jednako učinkovit u kupaonici, kao i pri uklanjanju prljavštine i masnoće s posuđa i tava. Plus, ovaj je trik jednostavan i brz!

Cat Meschia/Kitchn

Kad bolje razmislimo, ima smisla. Budući da je deterdžent za suđe namijenjen razbijanju molekula ulja i uklanjanju masti s posuđa i pribora, nema razloga zašto ne bi mogao ukloniti ljudsku masnoću i masne naslage nastale od raznih sapuna, ulja i drugih proizvoda za njegu tijela.

Cat Meschia/Kitchn

Evo sve što trebate učiniti!

Prvo pronađite malo deterdženta za suđe - ozbiljno, gotovo sva sredstva za pranje suđa jednako dobro čiste. Zatim ga razmažite po zahvaćenim dijelovima kade. Ne trebate čekati da odstoji. Uzmite metlu ili četku i ribajte dok ne nastane sapunica, a plijesni i masti ne nestanu. Uključite tuš i očistite kadu vodom. Voila! Vaša kada bi trebala biti kao nova - i to brzo!

Foto: Cat Meschia/Kitchn

Izvor: Kitchn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 23:33