SAVJETI KOJI ZLATA VRIJEDE

Najvažnija pravila kod uređenja male kupaonice

Spremate se na opremanje male kupaonice, ali ne znate odakle početi? Ne brinite, donosimo vam zlatna pravila kojih se uvijek morate držati kad uređenja male kupaonice

S obzirom na to da je kupaonica najčešće jedna od 'zapostavljenih' prostorija u domu, odnosno da se za nju često ostavi najmanje prostora, logično je da će zahtijevati nešto drugačiji način uređenja nego dnevni boravak ili spavaća soba. Uređenje male kupaonice nije nimalo jednostavan zadatak, ali uz pravilnu organizaciju i raspored nije nemoguće.

1. Raspored namještaja i sanitarija

Jedna od najvažnijih stvari kod opremanja kupaonice zasigurno je raspored kupljenog namještaja, odnosno postavljenih sanitarija. Umjesto klasičnih ormarića, odaberite police koje možete staviti na zid te tako stvoriti dodatno mjesto za skladištenje stvari. Osim toga, otvorene police savršeno su rješenje za dekoraciju koja je u kupaonicama često nepotrebno zapostavljena.

2. Ugradite tuš kabinu umjesto kade

Ovo je pravilno potpuno razumljivo. Iako znamo da biste se radije kupali u kadi nego 'tiskali' ispod kabine za tuširanje, ako imate malu kupaonicu ovo je jedan od potrebnih kompromisa. Tuš kabina zauzima mnogo manje prostora od kade pa je mnogo bolje rješenje za kupaonicu male kvadrature.

3. Odaberite svijetle boje

Bez obzira na to je li riječ o zidovima ili namještaju, svijetla boja uvijek je najbolji odabir za uređenje malih prostorija. Stoga, ni mala kupaonica nije iznimka. Svijetle boje u interijeru općenito ga čine vizualno većim nego što u stvarnosti jest, a takva vizualna varka dobar je način kako, barem na prvi pogled, stvoriti više mjesta u domu.

4. Ugradite klizna vrata

Ako želite uštedjeti na prostoru, onda su klizna vrata savršeno rješenje za vašu malu kupaonicu. Naime, sigurno znate da je za 'normalna' vrata potrebno mnogo više slobodnog prostora u kupaonici, dok to kod kliznih vrata nije slučaj. Možete ih ugraditi kod kade ili tuš kabine, savršeno će pristajati svakom stilu uređenja te stvara dojam luksuza što je samo dodatni plus.

5. Pametno izaberite rasvjetu

Jeste li znali da je odabir i raspored rasvjete u maloj kupaonici bitna stavka kod njezina uređenja? Kako biste stvorili dojam 'prostranosti, uz glavno rasvjetno tijelo dobro je imati i dodatna svjetla - na zidovima, kod umivaonika, ogledala ili pak na samom stropu.

Foto: Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:55