STVARI KOJE ČINE RAZLIKU

Najvažniji detalji kod uređenja doma na koje se isplati potrošiti

Podovi, rasvjeta i madrac samo su neki od važnih detalja u vašem domu na kojima ne biste smjeli štedjeti

Opremanje stana ili kuće često zna biti skupa investicija, ali na neke se određene stvari ipak isplati dati nešto više novca. Pogledajte koji su to detalji u koje svakako vrijedi investirati.

1. Kvalitetni podovi

U slučaju da podove ne namjeravate mijenjati često (a to vam zbog kompleksnosti cijelog postupka nikako ne bismo preporučili), to ne bi smjelo biti nešto na čemu ćete štedjeti. Bez obzira na to je li riječ o keramičkim pločicama u kuhinji ili kupaonici, parketu u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, podovi su detalj koji vjerojatno nećete mijenjati tako skoro. Ako odaberete kvalitetu, pod vam može potrajati i preko 70-ak godina.

2. Rasvjeta

Rasvjeta je još jedan detalj u domu na kojem ne biste smjeli štedjeti. Kvalitetna rasvjeta čini razliku u cijelom interijeru, bez obzira na to radi li se o kupaonici, kuhinji ili spavaćoj sobi. Isto tako, važno je da vrstu rasvjete savršeno prilagodite prostoru - nije vam potrebno isto svjetlo kod kuhinjskih elemenata i ono u kupaonici. Ako ste malo hrabriji, slobodno se poigrate s različitim bojama i oblicima te tako osvježite svoj dom.

3. Odgovarajući trosjed ili sofa

Iako garnituru za sjedenje često mijenjamo, njezina kupovina uvijek je veliki korak pri opremanju svakog stambenog prostora. Ovaj ključni komad namještaja nije jeftin, a postoje i mnoga očekivanja koja kao dio doma mora zadovoljiti. Naime, važno je da trosjed ili sofa budu dovoljno udobni, kvalitetnog materijala i trajnosti.

4. Madrac

Madrac je definitivno jedan od najvažnijih elemenata u spavaćoj sobi, ali zato njegov odabir nije nimalo jednostavan. Naime, ako ležaj koji nabavite nije udoban, kvalitetan i stabilan, nećete se dobro naspavati niti ćete biti spremni za novi radni dan. Ipak, obavezno imajte na umu i to da najskuplji madrac ne mora uvijek biti najbolji za vas. Važno je jedino da ga prije isprobate i kod kupnje budete sigurni da ste se odlučili za dobar model.

5. Dekoracije na zidovima

Bez obzira na to je li riječ o klasičnim tapetama, skupim umjetničkim slikama ili novoj boji koja će unijeti svježinu prostoru, dekoracije na zidovima važan su element kod uređenja svakog doma. Nemojte zaboraviti ukrasiti zidove svoga doma, a pritom vodite računa o tome da će svaki pažljivo odabrani zidni ukras vaš interijer učiniti zanimljivijim i podarit će mu određenu dozu karaktera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:12