BOLJE SPRIJEČITI NEGO...

Najveće pogreške koje radimo prilikom preuređenja doma

Svi volimo misliti da znamo najbolje. Ponekad se možemo zanijeti prilikom uređenja, a to nas može koštati i novca i vremena. A oba resursa su nam dragocjena!

Kako bismo spriječili pogreške, trebamo biti svjesni o kojim se točno pogreškama radi. U nastavku vam donosimo neke od najvećih, kojih najčešće nismo svjesni sve do kraja preuređenja. Jer tada, umjesto da smo zadovoljni napravljenim, mi se zapravo osjećamo frustrirano i loše jer nismo dobili očekivani rezultat.

1. Želite preurediti sve prostorije odjednom

Ako planirate preuređenje cijelog doma, najjednostavnije je fokusirati se na jednu po jednu prostoriju. Teško ćete popratiti uređenje više prostorija odjednom i trebat će vam više vremena i novca odjednom. Ako si zadate vremenski rok za jednu prostoriju i imate točnu viziju o budžetu, jednostavnije ćete, korak po korak, preurediti dom i biti zadovoljni rezultatom.

2. "Uradi sam" projekt za koji znate da niste spremni

Možda ste na internetu vidjeli neku ideju i njenu izvedbu koja vam je izgledala prejednostavno. Stoga ste odlučili uštedjeti na njoj i napraviti je sami. Recimo, bojenje zidova ili crtanje ilustracija po njima. Prije svakog takvog DIY projekta izračunajte koliko vam vremena i novca treba za popravak, a zatim izračunajte koliko vam vremena i novca treba da to odradi stručna osoba.

3. Birate najpovoljnije opcije

Najpovoljnije opcije nisu uvijek najbolje. Nakon nekog vremena mogu vam postati duplo skuplje ako će biti potrebno popravljati neki rad. Ako za radove u domu uzimate radnike s kojima još nemate iskustva, uzmite si dovoljno vremena kako biste procijenili najbolji izbor. Zatražite preporuke najbližih, cijene i vrijeme koje će biti potrebno za radove. Odluku donesite tek nakon što ste sakupili sve informacije o nekoliko profesionalaca za dio uređenja za koji ih trebate.

4. Računate na to da će sve ići po planu

Tijekom velikih preuređenja rijetko kada sve ide baš po planu. Uvijek može doći do neočekivanih situacija. Zato se unaprijed pripremite na to jer ćete inače bespotrebno biti pod stresom.

Izvor: fresh.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:09