MIRISNI TRIKOVI

Neugodni mirisi u kuhinji: riješite ih se na jednostavne načine

Često se suočavamo s neugodnim mirisima u kuhinji, a ponekad nije rješenje samo otvoriti prozore. Pogotovo u zimskom periodu.

Spremili ste ukusan ručak i istinski uživali u okusu i mirisu pečenja. Ovaj scenarij ne zvuči tako odlično 24 sata kasnije. Ostaci hrane počinju poprimati neugodan miris pečenja. A baš očekujete društvo. Prikupili smo nekoliko prirodnih načina kako se riješiti neugodnih mirisa u svakoj situaciji.

Kada očekujete goste ili kada se pojave neočekivano

Uvijek u kuhinji držite posudicu punu zrna kave. Oni će neutralizirati neugodne mirise. Kada ih više ne osjetite, možete samljeti kavu, tako osloboditi ostatak mirisa i još nekoliko dana uživati u njemu.

Kada u hladnjaku ostavite jučerašnji ručak

Posuda sa sodom bikarbonom u hladnjaku čini čuda. Tako kada otvorite hladnjak u kojem je jučerašnji ručak, nećete osjetiti intenzivne mirise kakve biste osjetili inače.

Ako ostatke od kuhanja planirate očistiti kasnije

Ovo za neke možda nije najjednostavniji zadatak, međutim, jako je važan. Ako sakupljate ostatke namirnica na dasci na rezanje, a posuđe u sudoperu i zaključujete kako ćete radije sve počistiti kasnije, činite veliku pogrešku. Mirisi ustajalih ostataka namirnica, ulja od prženja i prljavog posuđa mogu jako dugo ostati u prostoru, posebno ako kuhinja ima malo kvadrata. Stoga radije sve počistite odmah.

Želite se riješiti neugodnog ustajalog mirisa pržene hrane

Neodoljiv miris cimeta poželjan je bilo gdje, a posebno u kuhinji. Neugodan miris prženja ćete najjednostavnije neutralizirati tako da nekoliko štapića cimeta ostavite pola sata u vodi koja ključa. Toj vodi također možete dodati limun, vaniliju i svježe začine čiji vam mirisi odgovaraju.

Želite spriječiti neugodne mirise tijekom kuhanja

Možda vam smetaju jaki mirisi nekih sireva ili ribe dok se kuha. Postoji rješenje i za to. Prije kuhanja u nekoliko posudica nalijte alkoholni ocat. Držite ih na radnom stolu dok kuhate, a nakon kuhanja ostavite vodu da proključa i ulijte ga u vodu kako bi ubrzali proces neutraliziranja mirisa.

Uz ovih nekoliko savjeta za svaku ćete (ne)mirisnu situaciju u kuhinji imati odličan trik u rukavu.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:18