MIRISNI TRIKOVI

Neugodni mirisi u kuhinji: riješite ih se na jednostavne načine

Kitchen in old style
Getty Images/iStockphoto

Često se suočavamo s neugodnim mirisima u kuhinji, a ponekad nije rješenje samo otvoriti prozore. Pogotovo u zimskom periodu.

Spremili ste ukusan ručak i istinski uživali u okusu i mirisu pečenja. Ovaj scenarij ne zvuči tako odlično 24 sata kasnije. Ostaci hrane počinju poprimati neugodan miris pečenja. A baš očekujete društvo. Prikupili smo nekoliko prirodnih načina kako se riješiti neugodnih mirisa u svakoj situaciji.

Kitchen in old style
Getty Images/iStockphoto
 

Kada očekujete goste ili kada se pojave neočekivano

Uvijek u kuhinji držite posudicu punu zrna kave. Oni će neutralizirati neugodne mirise. Kada ih više ne osjetite, možete samljeti kavu, tako osloboditi ostatak mirisa i još nekoliko dana uživati u njemu.

Kada u hladnjaku ostavite jučerašnji ručak

Posuda sa sodom bikarbonom u hladnjaku čini čuda. Tako kada otvorite hladnjak u kojem je jučerašnji ručak, nećete osjetiti intenzivne mirise kakve biste osjetili inače.

Scattered, unwashed baking pans, dishes, cooking utensils, pots and pans are waiting to be washed after a major domestic kitchen baking session by a rather messy cook.
Getty Images/iStockphoto

Foto: Getty Images/iStockphoto

 

Ako ostatke od kuhanja planirate očistiti kasnije

Ovo za neke možda nije najjednostavniji zadatak, međutim, jako je važan. Ako sakupljate ostatke namirnica na dasci na rezanje, a posuđe u sudoperu i zaključujete kako ćete radije sve počistiti kasnije, činite veliku pogrešku. Mirisi ustajalih ostataka namirnica, ulja od prženja i prljavog posuđa mogu jako dugo ostati u prostoru, posebno ako kuhinja ima malo kvadrata. Stoga radije sve počistite odmah.

Foto: Freestocks

 

Želite se riješiti neugodnog ustajalog mirisa pržene hrane

Neodoljiv miris cimeta poželjan je bilo gdje, a posebno u kuhinji. Neugodan miris prženja ćete najjednostavnije neutralizirati tako da nekoliko štapića cimeta ostavite pola sata u vodi koja ključa. Toj vodi također možete dodati limun, vaniliju i svježe začine čiji vam mirisi odgovaraju.

Želite spriječiti neugodne mirise tijekom kuhanja

Možda vam smetaju jaki mirisi nekih sireva ili ribe dok se kuha. Postoji rješenje i za to. Prije kuhanja u nekoliko posudica nalijte alkoholni ocat. Držite ih na radnom stolu dok kuhate, a nakon kuhanja ostavite vodu da proključa i ulijte ga u vodu kako bi ubrzali proces neutraliziranja mirisa.

Uz ovih nekoliko savjeta za svaku ćete (ne)mirisnu situaciju u kuhinji imati odličan trik u rukavu.

Izvor: domino

Izdvajamo

Iz drugih medija