PRAZAN ZID. ŠTO S NJIM?

Novi nastavak sage o praznom zidu donosi: ZIDNE NALJEPNICE!

Vječni problem u interijeru: najvažniji zid je prazan. Prolazimo kraj njega i skrećući pogled odgađamo odluku o tome što s njim.

Čini se da je na tržištu jednostavno previše mogućnosti i nikako ne možemo odlučiti. Pustiti mašti na volju s bojama, staviti tapetu, napraviti galeriju najdražih fotografija, obložiti ga kamenom ili 3D panelima?

Ovdje mi uskačemo u pomoć. Dekoracije, tapete, bojenje, zidne naljepnice, vertikalni vrt, grafit, mural, kamen, 3D paneli, handmade ukrasi, galerija slika... Sve su to teme ovog serijala, koji smo započeli neki dan s pričom o tapetama.

Danas su na dnevnom redu zidne naljepnice!

Zidne naljepnice su već dulje vrijeme veliki trend u uređenju interijera i zidova pa tako, kao i u svemu, na tržištu postoji širok raspon ponude, od instant eBay rješenja pa sve do individualiziranih, po mjeri rađenih naljepnica. Tamara Musulin i Jasna Maslać iz domaćeg brenda Affirmation Wall već se godinama bave osmišljavanjem i izradom zidnih naljepnica. Počele su pozitivnim porukama i citatima, a danas mogu napraviti gotovo sve što njihovi klijenti zamisle. Pitamo ih što sve obuhvaćaju zidne naljepnice i koja je njihova prednost pred drugim načinima uređenja.

- Kada kažemo naljepnica, to može biti sitan detalj koji će oživiti neki kutak u prostoru, ali može biti i cijela zidna tapeta koja će interijeru dati potpuno nov izgled, bez prevelikih investicija i građevinskih zahvata. Jedna od prednosti je jednostavnost i brzina postavljanja, ali i čistoća radova koji ne zahtijevaju nikakva dodatna ljepila, boje, valjke, alate ili majstore. Još jedna od prednosti za sve one koji ne vole trajnija rješenja jest mogućnost češće izmjene, a tu je još i cijena kao prednost jer se već relativno malim iznosima u usporedbi s drugim tehnikama može postići željeni efekt - kaže Tamara Musulin, a na naš upit o ograničenjima kaže:

- Nema ograničenja ni veličine, ni motiva također. Ako se naša i klijentova mašta i kreativnost dopunjuju, sve je izvedivo.

Zanima nas koji su sada hit motivi.

- Nema pravila, često radimo i za poslovne prostore ili škole pa su teme i motivi vezani za poslovanje, lokaciju i djelatnost prostora, a za privatne naručitelje ovisno o prostoru, dobi i njihovu spolu. Budući da imamo i gotove naljepnice u ponudi, često se kupuju kao poklon. U moru serijskih gotovih tipografskih rješenja, koja su preplavile tržište, mi nastojimo biti drugačiji, prije svega poštujući postulate struke, tipografije i dizajna, a ne gotovih rješenja skinutih s neta - ističu cure te dodaju da su citati i dalje hit.

- Trendovi su različiti, i dalje su prisutni citati, no u današnje vrijeme, kada jednim klikom možete nabaviti "sličan" proizvod iz Kine, treba zaista biti poseban. Zato mi surađujemo s inspirativnim piscima, poput Ingrid Divković, čiji citati nisu stereotipni te svojim riječima inspiriraju i motiviraju na malo drugačiji način - zaključile su Tamara Musulin i Jasna Maslać.


Vrući hit su trokuti

Društvene mreže i interijerske blogerice već su dugo opsjednute naljepnicama koje su formom i veličinom jednake, bilo da je riječ o kružićima, kvadratićima ili zvjezdicama. No, jedan lik ipak se izdvaja: trokut. Bilo da se slažu kompozicije s velikim trokutima ili prepun zid manjih, uvijek izgledaju efektno.




URADI SAMA

Brzo i jednostavno postavi naljepnicu

Potrebni materijal: naljepnica, škare, metar, skalpel, kartice

1. Na ravnoj podlozi aplikatorom ili karticom pritisnuti vinilni dio na transfer.

2. Prenijeti vinilnu naljepnicu na prozirni transfer.

3. Izmjeriti točnu poziciju na zidu na koju se želi aplicirati naljepnica.

4. Postaviti naljepnicu s transferom na zid.

5. Pritisnuti naljepnicu preko transfera kako bi se čvrsto primila na podlogu.

6. Pažljivo skinuti transfer.

Zidne naljepnice u dječjoj sobi

Dječje sobe posebno su zahvalno područje za postavljanje i česte promjene zidnih naljepnica. Ima ih puno u ponudi domaćih dućana, ali isto ih je tako jednostavno naručiti i iz inozemstva, budući da paket naljepnica ne zauzima mnogo prostora. I u dječjim sobicama, uzorci listića i zvjezdica su pravi modni hit.



Foto: LIVING4MEDIA/Guliver Images/Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 21:34