TOPLI DOM

Novom trendu tropskog minimalizma nitko ne može odoljeti, donesite ga i vi u svoj dom

Stvorite osjećaj ljeta i tropskih krajeva kombinirajući prirodne materijale i profinjene detalje
 FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Žarko želite nešto promijeniti u svome domu? Malo ga osvježiti,dati mu prozračnost i prije svega stvoriti ugodan prostor. Uz par malih trikova donesite osjećaj ljeta i sofisticiranost tropskih krajeva u svoj dom slažući i kombinirajući prirodne materijale i profinjene detalje nadahnute zelenilom i džunglom.

ZIDNE TAPETE

Donesite malo zelenina i atmosferu džungle u svoj dom uz pomoć jednostavne zidne tapete. Pustite mašti na volju tematske ili pojedine djelove tapeta ovisno o tome kakav ugođaj želite stvoriti. Tamnije i bogatije tapete stavite u kupaonici dok svjetlije prepustite dnevnom boravku.

image
KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

NAGLASAK NA ZIDU

Prostrane, svjetlom ispunjene sobe mogu uvelike utjecati na cjelokupan dizajn u domu. Jedan dramatično obojeni zid može se koristiti za dobivanje atmosfere na način da dopušta da se prirodne teksture bolje istaknu. 

image
FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

UOKVIRENA PRIRODA

Jednostavnim postupkom spemanja floralnih motiva u okvir izravno unosite u svoj prostor dašak tropa. Pronađite dizajn koji odgovara vašem stilu i rasporedite ga gdje god želite po stanu, ne zaboravite i radnu sobu.

image
KATARZYNABIALASIEWICZ/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

ZLATNI SJAJ

Obično smo naviknuti da nas savjetuju kako određene boje u prostoru utječu na raspoloženje, ali rijetko tko spominje to kako prirodni materijali i njihov izgled uvelike mogu utjecati na nas. Lagani zlatni sjaj koji posjeduje natur drvo može izazvati u nama osjećaj spokoja. Zar postoji nešto bolje od  toga? 

TOPLA DOBRODOŠLICA

Poneki detalj sačinjen od prirodne tkanine, lana ili rata nekako automatski stvara osjećaj ugode i dobrodošlice, još ako je u pastelnim nijansama i u kombinaciji s listovima banane dobili ste pravi osjećaj tropskih krajeva. 

image
FOLLOWTHEFLOW/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

OKRENITE NOVI LIST

Biljke, biljke i još biljaka, to je ono što najbolje doprinosi ovom stilu, a uz to je i dobro za naše zdravlje i naše oči. Nemojte se bojati biljaka, slobodno ih naslažite koliko god vam srce želi, s time ne možete pogriješiti. 

image
PAULAPHOTO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

SPREMNI ZA ODMOR

I posljednje, ali vjerojatno ono prvo na što pomislimo kada govorimo o tropima je odmor. Viseća mreža negdje pod zvjezdama? Napravite takav ugođaj u svojoj sobi i nećete morati putovati toliko daleko.

image
JOHNNYGREIG/GETTY IMAGES
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. siječanj 2021 18:35