Koji dobar trik!

Očistite poklopce plamenika na štednjaku u tren oka uz pomoć ovog sredstva

Unsplash
 Callum Hill
Uštedjet ćete energiju i živce koje biste potrošili na dugotrajno ribanje, a rezultat će biti čisti i sjajni plamenici.

Plinski štednjak na kojem svakodnevno pripremamo hranu predstavlja jednu zonu našeg doma koja se posebno lako zamaže, a nije ju uvijek baš tako lako očistiti. Od hrane koja se izlila dok smo prenosili lonce, mrlja koje su nastale kao posljedica kapanja umaka s kuhače pa do zapečenih komadića hrane, ponekad je potrebno posebno prionuti na ribanje kako bi naš štednjak ponovno zablistao. Kako biste metalne poklopce plinskih plamenika očistili od nakupljene masnoće, poslužite se ovim jednostavnim trikom u nastavku!

image
Unsplash
The Blowup

POTREBAN MATERIJAL

  • odvojivi metalni dijelovi štednjaka
  • vrećica za zamrzavanje od par litara s mogućnosti zatvaranja
  • amonijak
  • spužvica za pranje posuđa
  • deterdžent za pranje posuđa

POSTUPAK

Izlijte amonijak u vrećicu i potom u nju stavite metalni dio koji ste odvojili od štednjaka i koji želite oprati te dobro zatvorite vrećicu.

Ako stane, u vrećicu možete smjestiti i više metalnih komada.

Zatvorenu vrećicu položite na ravnu površinu i pustite da se dijelovi natapaju preko noći. Ujutro ih izvucite i sa spužvicom na koju ste stavili malo deterdženta za pranje posuđa uklonite svu prljavštinu i masnoću.

Ako ostane još koji posebno tvrdoglavi komadić nečistoće, nanesite na njega pastu koju ste napravili od sode bikarbone i hidrogen peroksida. Ta pasta također vam može poslužiti da ispolirate sjajnije dijelove kako bi zaista blistali!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2021 09:33