RENOVIRANJE KUPAONICE

Odličan makeover male kupaonice

Evo kako do svježeg i prozračnog prostora u kupaonici bez prozora

Nije nam uvijek lako zamisliti kako bi naša otužna stara kupaonica mogla izgledati da se bacimo na posao i upustimo u njezinu renovaciju. Tek kada počnete planirati renovaciju, shvatite kako je potrebno donijeti gomilu malih, ali važnih odluka, od odabira namještaja i pločica pa do detalja poput polica, držača za ručnike, ogledala i sanitarija. Zato je promatranje uspješnih makeovera tj. projekata preuređenja izvrsna vježba koja nas potiče na promišljanje detalja i sanjarenje o našem savršenom kutku za njegu. Nezgodni prostori bez prozora posebno su izazovni za uređenje jer bez danjeg svjetla nije uvijek lako dobiti svjež i prozračan prostor.

Autorici bloga Centsational Girl i odličnog uređenja kupaonice na fotografijama to je pošlo za rukom! Kupaonica prikazana na fotografijama u kući je koju vlasnica namjerava u jednom trenutku prodati pa se stoga pri renovaciji kupaonice držala pomalo neutralnog, ali svejedno iznimno privlačnog stila uređenja kako bi prostorija izgledala vrhunski, lako se uklopila u ostatak uređenja, ujedno bila moderna, a prilagodljiva. Prostorija nema prozora pa je bilo još važnije urediti je na pametan način kako ne bi bila premračna. Svjež izgled dobiven je pomoću velikih bijelih površina zidova, a prostor je namješten komadima drva tamne smeđe. Mješavina tradicionalnih površina poput drva i mramora uparena je s modernim detaljima kako bi se dobio dinamičan prostor.

U kupaonici se nalazi uvučeni prostor s umivaonikom, toalet i prostor u koji je smještena kada za kupanje. Stara kupaonica bila je zastarjelog dizajna pa je bilo potrebno modernizirati ju i učiniti privlačnijom budućim kupcima. Raspored je ostao isti i nije se mijenjao tlocrt same kupaonice, no ona sama je preuređena uvođenjem novih materijala.

Posebno upečatljiv detalj u kupaonici zid je iznad umivaonika prekriven geometrijskim uzorkom dobivenim pomoću mramornih pločica u obliku rombova čiji se vrhovi spajaju u četvrtastoj pločici druge boje. Zid je tako postao dinamična točka fokusa. Okruglo ogledalo na tom zidu iznimno je moderno i lijepo izgleda jer prekida njegov uzorak.

Bijeli umivaonik ugrađen je u drveni ormarić s metalnim ručkama. Prije se u ovom kutku nalazio puno niži ormarić, a zid je bio prekriven velikim ogledalom. Detalji kupaonske opreme sjajni su i metalni te čine prostor vizualno povezanim. Pod je prekriven velikim porculanskim pločicama s jakim geometrijskim uzorkom u bijeloj i smeđoj boji, čime se nastavlja koloristička kombinacija iz ostatka prostorije.

Prostor oko kade preuređen je velikim kvadratnim porculanskim pločicama koje izgledaju kao mramor, a kod promjene pločica u taj je dio ugrađena i mala niša za bočice od šampona. Držač zastora podignut je visoko na zidu i postavljen je dugačak zastor koji seže sve do poda kako bi se dobio efekt izduživanja prostora. Kada je ostala ista jer je bila u dobrom stanju prije renovacije. Izvrsno preuređen prostor!

Izvor: Centsational Girl

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:25