IZRADITE SAMI ...

Odličan stol na sklapanje

 

Kada se družite na otvorenom nekoliko se čestih problema i dilema javlja prilikom posluživanja gostiju. Prvi je vječni nedostatak prostora za odlaganje predmeta poput dodatnih čaša, pića i hrane kako ne bi natrpali svoj stol oko kojeg se okupljate s prijateljima. Drugi je problem što ste stalno na relaciji terasa-kuhinja jer uvijek nešto nedostaje, bilo otvarač za boce, dodatne salvete ili nešto treće. U tom slučaju korisno je imati dodatni prostor za odlaganje stvari poput ovog praktičnog stola na sklapanje postavljenog na zid terase koji se pretvara u minijaturnu kuhinju na otvorenom.

POTREBNI MATERIJAL

Drvena ploča: veličine 60 cm x 60 cm, debljine 2 cm
Drvena daska: 3 m
Kružna pila
Bušilica
Zaštitne naočale
Metar
Olovka
Kist
Kuka i očica; 2 seta veličine 5 cm
Šarka: 2 pakiranja od 8 cm
Vijak: 4 komada od 8 cm
Bijela boja
Rukavice
Čavli: 3 cm
Čekić
Kliješta
Ljepilo za drvo
Metalni lanac: 1,5 metara

POSTUPAK

KORAK 1: Rezanje drva

Pomoću kružne pile, izrežite drvenu dasku na 6 dijelova: 2 komada na 46 cm, dva komada na 56 cm, jedan komad na 43 cm i jedan komad na 25 cm. Zatim izrežite ploču u pravokutnik veličine 60 x 46 cm.

KORAK DVA: Montaža kutije

Zatim napravite okvir od 2. daske od 56 cm za gornji i donji dio i 2. daske od 46 cm za strane. Provjerite da li se gornji i donji dijelovi uklapaju između bočnih dijelova. Na kraju, provjerite je li mjere kutije (60 x 46 cm), a zatim, zalijepite i zakucajte kutove kako biste dobili kvadrat.

KORAK TRI: Pričvrstite razdjelnik i policu

Sljedeći korak trebate pričvrstiti razdjelnik i policu. Pronađite središte kutije (30 cm od vrha i dna) i umetnite dasku veličine 43 cm. Zalijepite i zakucajte.

KORAK ČETIRI: Pričvrstite vrhu stola

Sada je vrijeme da pričvrsti preklopni vrh. Podignite kutiju uspravno i na dnu ostavite dovoljno praznog prostora da pričvrstite 3 šarke od 8 cm.

KORAK PET: Postavite lanac.

Sljedeći korak je postavljanje lanca u pokretni most. Lanac treba držati stol kada je montiran. S okvirom i tijelom stola koji se još uvijek odmara na radnom stolu, izrežite lanac na pola (0,75 cm) ili zamolite da vam izrežu u trgovini. Iz vanjskih kutova stola, izmjerite na stražnjoj strani 5 cm i s unutarnje strane 1 cm. Zatim upotrijebite dva vijka 1,5 cm za pričvršćivanje lanca.

Razvucite jednu stranu lanca prema gore. Pripazite da je lijepo postavljen prije nego ga pričvrstite na unutrašnjost kutije s još jednim vijkom od 1,5 cm. Ako vam je ostalo viška lanca, uklonite ga kliještima. Ponovite postupak s druge strane.

KORAK ŠEST: Pričvrstite kuku i očicu

Nakon što je vaš lanac čvrsto pričvršćen, vrijeme je da pričvrstite kuku i očicu. Zatvorite gornji stol na kutiji, zatim zakačite očicu na stranu stola i kuka na vanjski dio kutije. Pažljivo izmjerite kako biste bili sigurni da su kuka i očica dovoljno blizu da se stol može zatvoriti.

KORAK SEDAM: Bojenje

Nakon što ste sve spojili na red dolazi bojanje. U ovom je primjeru bijela boja nanesena dva puta.

KORAK OSAM: Dodajte ploču i objesite stol

Sada pričvrstite dva nosača od 8 cm na unutarnju stranu gornjih dvaju kutova kutije i upotrijebite vijke kako biste ih montirali na zid.

Također, ako želite možete dodati kukice za krpe i otvarač za boce za malo ekstra zabave.

Izvor: livelaughrowe.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:06