OPUŠTENO I LUKSUZNO

Osjećajte se u svojoj kupaonici kao da ste u hotelu s pet zvjezdica

 

Uz samo nekoliko detalja za koje vam ne treba veliki budžet, svoju kupaonicu možete pretvoriti u pravu opuštajuću oazu s daškom luksuza.

Možete li se sjetiti kako izgledaju kupaonice u koje ste se zaljubili na prvu? Možda se radilo o kupaonici u nekom hotelu, restoranu ili kod nekoga od vaših prijatelja. Ono što ste osjetili u tim kupaonicama bio je vjerojatno predivan opuštajući i luksuzan osjećaj. Taj osjećaj možete vrlo lako postići svaki put kada uđete u svoju kupaonicu, i to uz samo nekoliko detalja. U nastavku vam donosimo popis, a na vama je onda da uzmete stvari u svoje ruke i isplanirate svoj sljedeći mini projekt osvježavanja kupaonice.

1. Mekani ručnici

Ručnici mekani na dodir neizostavan su dio svake savršene kupaonice. Međutim, to ne znači da trebate kupovati novi set ručnika, nego samo temeljito i pravilno oprati svoje. Ovdje možete pročitati upute kako oprati ručnike da budu kao novi. Također, ako imate mjesta na nekoj od polica ili ormarića, svoje manje ručnike možete zamotati u tuljke i posložiti ih u košaru.

2. Ogledala i svjetlost

Kupaonice u kućama i stalnovima često nemaju dovoljno svjetlosti te imaju jedno ogledalo, i to ono iznad umivaonika. Tajna luksuznih kupaonica je upravo u raskošnom osvjetljenju. Stoga u svoju kupaonicu možete dodati lampu, a na neki od zidova montirati još jedno veliko ogledalo. Tako ćete dobiti više svjetlosti u prostoriji, vaša će kupaonica zbog velikog zrcala izgledati veće i prozračnije.

3. Polica na kadi

Kao iz kataloga, filmski... Odaberite opis koji god želite. Jedna drvena daska preko kade čini razliku. Na njoj možete držati ručnik, šampone ali i dekorativne elemente.

4. Biljke

Već smo se uvjerili da biljke uveseljavaju svaki interijer i čine ga toplijim. Stoga ne zaboravite uklopiti jednog zelenog ljubimca i u svoju kupaonicu. Ovdje možete pronaći nekoliko korisnih savjeta i prijedloga o biljkama u kupaonici.

5. Miris

Kupaonice nisu zamišljene kao mjesto koje ima previše nakupljenih dekorativnih elemenata. Poželjno je da svaki dekorativni element ima i svoju funkciju. Stoga ako želite neki miris u svojoj kupaonici, umjesto raznih sprejeva i osvježivača, radije pronađite šik svijećnjak ili držač za mirisne štapiće.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:53