Sedam trikova

Osjećate se klaustrofobično?

Trikova koji će unijeti prozračnost u vaš dom!

Nakon hektičnog dana, posla, vreve i druženja većina nas samo želi doći kući, opustiti se i udahnuti punim plućima.

Ali često to nije moguće jer nas i u vlastitom domu prostor ponekad guši. Naravno, naše kuće i stanove ne možemo čarobno rastegnuti da bismo ih povećali, ali imamo nekoliko dobrih trikova kako u svom domu postići prozračnost, prohodnost i dojam svježine.

1. Bijeli komadi namjeŠtaja; Naravno da je najbolji izbor sada izuzetno moderan prozirni namještaj koji zauzima najmanje vizualnog prostora. No, plastični ili stakleni komadi ne pristaju dobro baš svakom stilu uređenja, dok bijeli komadi odgovaraju uvijek i svugdje. Osim toga, bijele komade je lako pronaći ili prebojiti i renovirati neke postojeće predmete. Prebojite stari crni klub-stolić ili pretapecirajte fotelju u vječnu bijelu i nećete dobiti samo na prozračnosti, nego i na eleganciji.

2. Viseći ukrasi u boji zida na kojem se nalaze; Čak i ako imate manji životni prostor, prazni zidovi ne čine ga većim, nego dosadnim. Police, slike i druge zidne dekoracije bitno podižu cjelokupni dojam, ali neka budu u tonu zida na kojem se nalaze. Naravno, ne savjetujemo da zalijepite bijeli papir na bijeli zid. Ideja je pronaći dobru sliku ili fotografiju koja se bojama, nijansama ili uzorkom vizualno stapa sa zidom.

4. Riješite se lustera; Razne visilice u većini slučajeva su preglomazne i čine prostor vizualno nižim, a samim time i skučenijim. Dobra je ideja, ali i zaista vrući trend, sve visilice ili dosadne plafonijere zamijeniti običnim žaruljama većih dimenzija. Još ako nađete one s kabelima veselih boja, dobit ćete interijerski bingo, ali i više svjetlosti te dojam čišćeg i većeg prostora.

5. Kistove i valjke u ruke; Da, da, obojiti “glavni” zid u dnevnom boravku u crveno ili trava zeleno bila je super ideja, a sad to naprosto prebojite. Izaberite sive tonove, boju pijeska ili zagasite zemljane nijanse, a o bijeloj da i ne govorimo, ona je kraljica boja za zidove. Samo jedan sloj svježe boje podiže svaki prostor, a ako neki šareni ili tamni zid posvijetlite, nećete vjerovati kolika je razlika u svježini prostora.

7. Sklopivi i višefunkcionalni namještaj; Šank koji se diže i spušta prema potrebi, tabure koji može poslužiti i kao spremnik za prljavu odjeću i kao priručni stolić ili, pak, sklopive manje ljestve na koje se prema potrebi penje, na njima sjedi ili služe kao mini stalak za bilje? Izbor sklopivih komada ili onih koje je moguće koristiti na više načina uvelike će vam pomoći da vaš prostor ne izgleda prenatrpano.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:48