uradi sam

Oslikajte svoje zavjese pomoću krumpira!

Najslađi detalji našeg doma najčešće su oni koje smo sami izradili i posložili. Kreativnih projekata koje možete izvesti ima bezbroj, a učinak koji imaju na uređenje našeg životnog prostora zaista vrijedi truda. Za vas smo pronašli primjer kako urediti svoje zavjese kada vam se niti jedan dostupan uzorak ne sviđa. Svoje savršene zavjese možete izraditi sami oslikavanjem tkanine pomoću pečata kakve smo izrađivali kao djeca. Sve što vam je potrebno za ovaj pothvat su poveći krumpir, boja za tkaninu, sama tkanina te još par sitnica. Pogledajte!

Potreban materijal
Pamučna zavjesa
Krumpir
Oštar nož
Boja za tkanine
Spužvica
Malo veći karton

Postupak

Ovisno o vašoj vještini, krumpir možete izrezati u različite oblike. Najjednostavniji je svakako trokut koji možete iskoristiti za stvaranje raznovrsnih uzoraka.

Da biste izradili ovaj pečat, prerežite krumpir na pola. Pričekajte malo da se krumpir posuši. Potom polako zarežite dobivenu ravnu površinu tako da vaši urezi čine trokut. Položite bočno krumpir i polako zarežite svake strane trokuta par centimetara od ravne plohe kako biste uklonili višak krumpira i dobili izbočeni trokut. Ako vam nije ispao sasvim pravilno, lako ga možete popraviti samo ćete ga time malo smanjiti.

Položite tkaninu koju ćete oslikati na zaštićenu površinu, odnosno na karton te je nategnite kako ne bi bilo nepravilnosti. Spužvicom nanesite jednoličan sloj boje za tkanine po vašem izboru na trokut od krumpira koji ćete onda prisloniti na tkaninu. Nemojte škrtariti na boji jer ćete tako dobiti neujednačene otiske trokuta, osim ako želite pomalo izbijeljeni efekt. Radite polako i oprezno da vam boja ne bi kapala po ostatku tkanine.

Pripazite da se tkanina dobro osuši prije nego što je operete i objesite. Sretno bojanje!

Izvor: A Beautiful Mess
Foto: Rachel Denbow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 17:27