SAVJETI ZA UREĐENJE

Osvježite svoj mali dom - jeftini trikovi kojima ćete uštedjeti na prostoru

Uređenje doma male kvadrature uvijek je zahtjevan i kompliciran zadatak, pogotovo kad imate ograničeni budžet

Ipak, postoje rješenja kako riješiti ovaj problem. Danas postoje trikovi pomoću kojih možete uštedjeti na prostoru, a svoj dom urediti po vlastitom ukusu. Za vas smo zato izdvojili genijalna rješenja koja će vam sigurno pomoći da osvježite mali stan ili kuću.

1. Krevet s prostorom za pohranjivanje stvari

Danas su kreveti s prostorom za pohranjivanje stvari vrlo popularni, naročito u manjim spavaćim sobama. U ladice možete staviti pokrivač, jastuke, odjeću i sve ostale stvari koje su vam potrebne, ali ih ne možete 'nagurati' u ormare. Ako se i sami mučite s malim stambenim prostorom, zaboravite na klasične krevete - kreveti s ugradbenim prostorom savršeno su rješenje za vas.

2. Zastori kao 'kamuflaža' u interijeru

Ako nemate veliki ormar za garderobu ili ste jedni od onih koji radije imaju otvorene police u sobi, zavjese su savršeno rješenje kako to možete sakriti od svojih gostiju. Naime, zastori/zavjese već se dugo koriste kao zanimljiva i dekorativna 'kamulaža', a ujedno od jedne prostorije mogu stvoriti dvije.

3. Vješalice kao funkcionalna dekoracija na zidovima

Vješalice na zidovima nisu samo funkcionalne, one također mogu biti savršena i zanimljiva dekoracija. Nisu skupe pa ih možete nabaviti koliko želite, a definitivno će promijeniti cijeli izgled vašeg interijera. Vodite računa o tome da je manje više pa nemojte pretjerati. Iako se najčešće koriste u hodnicima, vi možete improvizirati pa ih staviti u dnevni boravak, spavaću sobu pa čak i u kuhinju.

4. Postavite police na zidove

Police na zidovima mogu biti savršeni način dekoracije interijera, ali imaju i funkcionalno namjenu za čuvanje stvari koje ne stanu na stolić ili komodu, suvenire s putovanja ili fotografija dragih osoba. Možete ih postaviti nekoliko, a jednako će dobro izgledati u dnevnom boravku, radnoj sobi ili kupaonici.

Foto: Instagram/Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:58