Luksuz kod Malinske: kuće se kupuju za čak 800.000 eura

Otok Krk postaje elitna destinacija!

Kako su mala mjesta na otoku Krku uspjela privući vrhunsku potražnju?

Kako su mala mjesta na otoku Krku uspjela privući vrhunsku potražnju, u ovom slučaju – posjetitelje, turiste i kupce više platežne moći?

Otok Krk nekada se nazivao “malim Zagrebom”, što i ne čudi jer su brojni Zagrepčani upravo na Krku imali vikendice. Neki su zbog utjecaja krize bili primorani prodati sv oje kuće i apartmane, ali i dalje su u velikom broju prisutni na tom otoku. No, nisu jedini, tu su i Slovenci, a sve je više kupaca iz Europe, odnosno iz Austrije, Njemačke, Italije… Međutim, oni ne biraju “prosječne” kuće i apartmane, već traže luksuzne nekretnine na atraktivnim lokacijama. O tome može li im Krk to ponuditi, razgovarali smo s Matejom Bogdanić iz agencije Euro Immobilien, specijalizirane za prodaju luksuznih nekretnina.

Tražen unatoč krizi

– Bez obzira na utjecaj krize u cijeloj zemlji, otok Krk je ostao vrlo atraktivan kupcima. Iako i dalje postoji interes za nekretninama nižeg cjenovnog ranga, najveći rast u prodaji doživjelo je tržište luksuznih nekretnina koje kupcima predstavljaju i dobru investiciju jer cijene kvalitetnih nekretnina na dobrim lokacijama rijetko doživljavaju veći pad – kaže i dodaje kako su se donošenjem novih prostornih i urbanističkih planova na tržištu pojavile neke nove lokacije koje su i prije bile iznimno atraktivne, ali na njima gradnja nije bila moguća. Sada se na njima grade nove nekretnine, moderne vile, kamene kuće s bazenima, luksuzni apartmani.

– Današnji kupac bira kvalitetu. To su prepoznali i investitori koji ozbiljno pristupaju odabiru lokacije i pripremi projekata. Odabir lokacije je parametar koji može biti presudan između toga hoće li se nekretnina brzo i uspješno prodati ili biti potpuni promašaj. Naravno, ako se savršenu lokaciju uništi loše projektiranom ili izvedenom nekretninom, prodaja je također vrlo upitna – ističe Mateja Bogdanić i dodaje kako se izvode obiteljske kuće i vile s prostranim terasama i dnevnim boravcima, bazenima te lijepo uređenim okućnicama, a kod apartmana se teži dobrom rasporedu, puno svjetlosti, modernoj opremi i velikim staklenim stijenama.

Primjerice, na području Rova kod Malinske grade se vrhunske apartmanske vile i obiteljske vile u zaštićenim uvalama, koje na tržištu postižu puno više cijene od drugih dijelova otoka Krka, a kreću se od 2500 € po kvadratu za lokacije nešto udaljenije od mora pa sve do 5000 € po kvadratu za nekretnine na top-lokacijama u blizini plaže.

U osamljenim uvalama

Za područje Šotovento između Malinske i grada Krka, pak, karakteristična je prodaja luksuznih kamenih kuća s pogledom na more, čije se cijene kreću između 450.000 i 800.000 €.

– Takva elitna susjedstva donose pozitivne efekte na cjelokupne vizure naselja, njihovu infrastrukturu i vrijednosti ostalih nekretnina. Cijene u Dubrovniku i Opatiji još uvijek nisu mjerljive s cijenama na Krku. To su destinacije koje su prepoznatljive kao prestižne ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu. Krk je još daleko od toga, ali će nakon nekog vremena zbog prirodnih i kulturnih ljepota, odlične infrastrukture i budućih investicija moći konkurirati tim destinacijama po cijenama nekretnina – zaključuje

Foto: Euro Immobilien

Više informacija potraži OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:10