Luksuz kod Malinske: kuće se kupuju za čak 800.000 eura

Otok Krk postaje elitna destinacija!

    AUTOR:
    • Jelena Kovačević

  • OBJAVLJENO:
  • 17.04.2016. u 20:00

Kako su mala mjesta na otoku Krku uspjela privući vrhunsku potražnju?

Kako su mala mjesta na otoku Krku uspjela privući vrhunsku potražnju, u ovom slučaju – posjetitelje, turiste i kupce više platežne moći?

Otok Krk nekada se nazivao “malim Zagrebom”, što i ne čudi jer su brojni Zagrepčani upravo na Krku imali vikendice. Neki su zbog utjecaja krize bili primorani prodati sv oje kuće i apartmane, ali i dalje su u velikom broju prisutni na tom otoku. No, nisu jedini, tu su i Slovenci, a sve je više kupaca iz Europe, odnosno iz Austrije, Njemačke, Italije… Međutim, oni ne biraju “prosječne” kuće i apartmane, već traže luksuzne nekretnine na atraktivnim lokacijama. O tome može li im Krk to ponuditi, razgovarali smo s Matejom Bogdanić iz agencije Euro Immobilien, specijalizirane za prodaju luksuznih nekretnina.

Tražen unatoč krizi

– Bez obzira na utjecaj krize u cijeloj zemlji, otok Krk je ostao vrlo atraktivan kupcima. Iako i dalje postoji interes za nekretninama nižeg cjenovnog ranga, najveći rast u prodaji doživjelo je tržište luksuznih nekretnina koje kupcima predstavljaju i dobru investiciju jer cijene kvalitetnih nekretnina na dobrim lokacijama rijetko doživljavaju veći pad – kaže i dodaje kako su se donošenjem novih prostornih i urbanističkih planova na tržištu pojavile neke nove lokacije koje su i prije bile iznimno atraktivne, ali na njima gradnja nije bila moguća. Sada se na njima grade nove nekretnine, moderne vile, kamene kuće s bazenima, luksuzni apartmani.

– Današnji kupac bira kvalitetu. To su prepoznali i investitori koji ozbiljno pristupaju odabiru lokacije i pripremi projekata. Odabir lokacije je parametar koji može biti presudan između toga hoće li se nekretnina brzo i uspješno prodati ili biti potpuni promašaj. Naravno, ako se savršenu lokaciju uništi loše projektiranom ili izvedenom nekretninom, prodaja je također vrlo upitna – ističe Mateja Bogdanić i dodaje kako se izvode obiteljske kuće i vile s prostranim terasama i dnevnim boravcima, bazenima te lijepo uređenim okućnicama, a kod apartmana se teži dobrom rasporedu, puno svjetlosti, modernoj opremi i velikim staklenim stijenama.
Primjerice, na području Rova kod Malinske grade se vrhunske apartmanske vile i obiteljske vile u zaštićenim uvalama, koje na tržištu postižu puno više cijene od drugih dijelova otoka Krka, a kreću se od 2500 € po kvadratu za lokacije nešto udaljenije od mora pa sve do 5000 € po kvadratu za nekretnine na top-lokacijama u blizini plaže.

U osamljenim uvalama

Za područje Šotovento između Malinske i grada Krka, pak, karakteristična je prodaja luksuznih kamenih kuća s pogledom na more, čije se cijene kreću između 450.000 i 800.000 €.
– Takva elitna susjedstva donose pozitivne efekte na cjelokupne vizure naselja, njihovu infrastrukturu i vrijednosti ostalih nekretnina. Cijene u Dubrovniku i Opatiji još uvijek nisu mjerljive s cijenama na Krku. To su destinacije koje su prepoznatljive kao prestižne ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijelom svijetu. Krk je još daleko od toga, ali će nakon nekog vremena zbog prirodnih i kulturnih ljepota, odlične infrastrukture i budućih investicija moći konkurirati tim destinacijama po cijenama nekretnina – zaključuje

Foto: Euro Immobilien

Više informacija potraži OVDJE

Izdvajamo