Feng Shui

Ovo su najbolje boje za dom prema feng shuiju

Privucite pozitivnu energiju u svoj dom ovim predivnim paletama!

Kada svoj dom pokušavamo urediti u skladu s konceptom feng shuija u želji da stvorimo zdravo okružje prepuno pozitivne energije najčešće se bavimo pravim rasporedom namještaja u prostoriji. Feng shui je ipak puno više od odabira pravog mjesta za sofu, fotelju ili krevet, a prateći njegove smjernice možete oblikovati izgled i atmosferu u svome domu. Jedan od najlakših načina kako promijeniti energiju svoga doma bez da se bacite u premještanje namještaja je zapravo boja! U feng shuiju postoji pet elemenata koji se izražavaju pomoću boje. Uklapanjem tih pet paleta boja u svoj dom stvorit ćete prostor s namjerom i privući energiju koja vam treba. Pogledajte u nastavku kojih pet elemenata možete uključiti u svoj interijer za harmoničan dom!

Element zemlje

Neutralna paleta boja jedna je od najpopularnijih odabira u uređenju i sasvim je jasno zašto. Bezvremenska je, lako se uklapa u sve stilove i lakše ju možemo prilagođavati svojim potrebama nego jarke i intenzivne boje. Ova paleta također predstavlja boje elementa zemlje koji stvara osjećaj stabilnosti i štiti odnose. Zemljane boje stoga su idealan izbor za sve zone u domu, a pogotovo dobro izgledaju u središnjim prostorima poput dnevnog boravka u koje unose staloženu energiju. Element zemlje potiče unutarnju ravnotežu pa boje poput bež, boje pijeska i taupe sivo-smeđe mogu biti korisne u spavaćoj i radnoj sobi.

Element vatre

Feng shui element vatre izražava se pomoću izražajnih i toplih boja poput crvene, narančaste i ružičaste. Element vatre potiče strast i energiju te može služiti kao potpora za ambicije i libido pa su stoga navedene boje dobar izbor za ured i spavaću sobu. Ako niste baš oduševljeni idejom da imate crvene zidove ili namještaj, sitniji detalji u crvenoj i narančastoj predstavljaju decentan način kako unijeti te energične boje u prostor.

Element vode

Plava u trenu može stvoriti smirujući prostor, a u okviru feng shuija također služi za promicanje čistoće i svježine zbog elementa vode koji ju obilježava. Ovaj element izražava se svim nijansama plave, ali i crnom bojom te ga se također povezuje s obiljem pa ih provucite kroz cijelo svoje uređenje kako biste potaknuli blagostanje i bogatstvo.

Element metala

Neutralna paleta koja potiče malo aktivniju energiju stoji se od nijansi sive i bijele boje. Izražava feng shui element metala i potiče oštrinu i jasnoću, eliminira smetnje i potiče učinkovitost. Koristite te boje u radnim prostorima, kao i u kupaonici i kuhinji kako biste stvorili preduvjete za produktivan i uspješan dan.

Element drva

Stvaranje zelenih prostora pomoću uređenja i biljaka predivan je način kako unijeti malo života u svoj dom i pritom u njega uklopiti feng shui element drva. Ovaj element potiče dobro zdravlje i rast, a poput elementa vode promiče bogatstvo pa uporabom zelenih i smeđih detalja možete potaknuti pozitivne promjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 13:30