PRIZNAJTE DA IH I VI RADITE!

Ovo su najčešće pogreške kod čišćenja kupaonice

Čišćenje kupaonice nikad nije previše zabavan zadatak, naročito ako neprestano (i nesvjesno) ponavljamo određene greške koje nam samo dodatno otežavaju održavanje čiste kupaonice u našem domu

Čini vam se da čišćenje vaše kupaonice nema prevelikog učinka, čak i ako to radite redovito? Možda nesvjesno radite određene greške koje biste trebali izbjegavati. Pogledajte o kojim se to greškama radi i ubuduće ih izbjegavajte.

1. Ne koristite ventilaciju dovoljno često

Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koje možete napraviti kada je riječ o prozračivanju kupaonice u vašem domu. Naime, ventilacija je iznimno važna pa ju, kao takvu, nipošto ne biste smjeli zanemarivati. Ventilaciju je najbolje uključiti prije tuširanja ili kupanja te ju ostaviti upaljenu još barem 15-ak minuta nakon. Ventilacija prostorije naročito je važna u manjim kupaonicama koje nemaju prozor.

2. WC četku držite u zatvorenoj posudi

Ovo ne moramo posebno objašnjavati - WC četka definitivno je jedna od najprljavijih predmeta za čišćenje u našoj kupaonici te je kao takva pravo 'leglo' opasnih bakterija. To je ujedno i logično s obzirom na to za što se upotrebljava, a njezin 'zatvoreni' spremnik idealno je mjesto za nakupljanje bakterija koje se velikom brzinom šire kupaonicom. Zato umjesto u zatvorenoj posudi, četku za WC najpametnije je držati u posebnom držaču koji omogućava da se četka osuši između korištenja, a nemojte zaboraviti ni na redovito čišćenje, odnosno mijenjanje same četke za toalet.

3. Cijelu kupaonicu čistite jednim sredstvom za čišćenje

Ako mislite da je kupaonicu dovoljno prati samo jednim sredstvom za čišćenje, onda ste potpuno u krivu. Naime, svaki element u ovoj prostoriji zahtijeva drugačiji način čiišćenja, pa samim time i sredstvo za čišćenje. Gotovo svako područje u kupaonici treba drugačiji proizvod pa se toga trebate pridržavati ako želite da čišćenje bude učinkovito.

4. Prerijetko mijenjate ručnike

Jedna od najčešćih grešaka kada je riječ o čišćenju, odnosno održavanju čistoće u kupaonici jest prerijetko pranje i mijenjanje ručnika. Naime, bakterije 'obožavaju' vlažne ručnike pa se vrlo brzo hvataju na njih. Ako ih ne mijenjate dovoljno često, te se iste bakterije šire kupaonicom svaki put kad koristite ručnik, što nije nimalo dobar znak. Ručnik biste u prosjeku trebali mijenjati jedno tjedno, a ako ga dijelite s još nekim članom obitelji, i češće od toga.

5. Koristite preagresivna sredstva za čišćenje

Korištenje prejakih sredstava za čišćenje u kupaonici neće napraviti nipta dobro, već upravo suprotno. Možda oštetiti namještaj, naročito ako u prostoriji imate osjetljive materijale. Prije početka čišćenja vrlo je važno informirati se o tome kakve sve proizvode za čišćenje smijete koristiti kako ne biste napravili više štete nego koristi.

6. Ne sušite dovoljno kupaonsku zavjesu

Vlažna kupaonska zavjesa pravo je leglo za nastanak plijesni i nakupljanje crnih mrlja koja izgledaju grozno. Kako biste što dulje očuvali zavjesu od plijesni, nakon tuširanja ili kupanja dobro ju razvucite kako bi se mogla osušiti. Naime, ako je slučajno skupite dok je još uvijek vlažna, na njoj vrlo brzo možete očekivati tamne mrlje od plijesni.

Foto: Pixabay, Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:25